Νέα
  • ΓΔ: 894.76 +0.04%
  • Τζίρος: 17,83 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Επίθεση Πέτσα στον ΣΥΡΙΖΑ για οικονομία και εθνικά θέματα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας / Πηγή: Intime
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας / Πηγή: Intime

Τα πεδία της οικονομίας και των εθνικών μας θεμάτων επέλεξε η κυβέρνηση για να επιτεθεί μέσω του εκπροσώπου της στην αξιωματική αντιπολίτευση, με βάση τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό: «Δυο κόσμους ανέδειξε η σχετική συζήτηση» είπε ο κ. Πέτσας: «Της συνέπειας από τη μια και των αντιφάσεων από την άλλη. Κυβερνητική συνέπεια στην συνετή διαχείριση του Ταμείου του Κράτους, στη στήριξη των πιο αδύναμων, στη μείωση των φόρων, στις μεταρρυθμίσεις που κάνουν τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη. Αντιφάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με χαρακτηριστικότερες στην οικονομία και στα εθνικά μας θέματα».

Για το πρώτο θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι, ενώ η κυβέρνηση έχει διαθέσει 31,5 δισ. ευρώ για την αναχαίτηση της πανδημίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπας ζητεί ακόμα περισσότερες δαπάνες, ενώ την ίδια ώρα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τις πολιτικές της αυξάνει το δημόσιο χρέος της χώρας. «Μόνο αυτός δεν βλέπει την αντίφαση σε αυτά που λέει. Γιατί έχει συνηθίσει να λέει τα ίδια και τα αντίθετά τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας. Και πρόσθεσε: «Τον πληροφορούμε ότι η βιωσιμότητα του χρέους είναι ζήτημα εμπιστοσύνης. Μιας λέξης που αδυνατούν να κατανοήσουν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Και ευτυχώς σήμερα, με τις πολιτικές της Κυβέρνησης, έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και μπορούμε να διαθέτουμε αυξημένα ποσά για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, γιατί η χώρα μπορεί να δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια. Όπως επίσης η εμπιστοσύνη καταδεικνύεται και από το έντονο ενδιαφέρον της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας για μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας.  Καταδεικνύεται, όμως, και από τις εκθέσεις και τις αποφάσεις συλλογικών Οργάνων της Ε.Ε.».

Για τα εθνικά μας θέματα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του που μίλησαν στη Βουλή για «ήττα της κυβέρνησης» κι επεσήμανε μια ακόμα αντίφαση της αντιπολίτευσης, όπως είπε: «Την ίδια στιγμή που ζητάει αυστηρότερη στάση έναντι της Τουρκίας από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ο ίδιος αρνείται να ψηφίσει την αύξηση των αμυντικών δαπανών στη χώρα μας! Τόση υποκρισία».

Επίσης ο κ. Πέτσας είπε ότι ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος θα ενημερώσει τη Βουλή για την αγορά των αεροσκαφών Rafale, τα οποία, όπως επεσήμανε «αλλάζουν την ισορροπία δυνάμεων στον αέρα».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ