Νέα
  • ΓΔ: 1191.77 -1.47%
  • Τζίρος: 51,33 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αμυράς για δασικούς χάρτες: Θα απελευθερωθούν οι ιδιοκτησίες των πολιτών - Θα προστατευτεί το δάσος

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργος Αμυράς / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργος Αμυράς / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το βασικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η προσπάθεια επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας των δασικών χαρτών, παρουσίασε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, σήμερα, κατά την επίσκεψή του στον Βόλο, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων καθηγητή Κωνσταντίνο Αραβώση.

«Η πολιτική και η κατεύθυνσή μας είναι μία και μοναδική, αφού είναι γνωστό ότι οι δασικοί χάρτες είναι μία σπουδαία μεταρρύθμιση που έλειπε από την Ελλάδα για πολλές δεκαετίες» τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε δηλώσεις του και προσέθεσε: «Χρειαζόμαστε αυτούς τους χάρτες προκειμένου να ξέρουμε πού πραγματικά βρίσκεται το δάσος, ώστε να προστατευτεί, αλλά και πού δεν βρίσκεται έτσι ώστε να απελευθερωθούν οι ιδιοκτησίες των ανθρώπων για να τις αξιοποιήσουν κατά το δοκούν και σύμφωνα με τον νόμο».

Ο κ. Αμυράς δήλωσε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο με νομοθετικές λύσεις, οριζοντίως, να επιλύσει ζητήματα που «παρέμεναν κάτω από το χαλί πάρα πολλά χρόνια». «Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε το δόγμα. Δεν θα τρέχει πλέον ο πολίτης να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Πρώτα η Δημόσια Διοίκηση ενδογενώς θα διορθώσει τα σφάλματα και έτσι θα δοθούν λύσεις. Η κατεύθυνσή μας είναι να δοθούν λύσεις γρήγορα, άμεσα, καθαρά, με εύκολο τρόπο χωρίς επιβάρυνση των πολιτών» τόνισε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υφυπουργός στην απόφαση, που υπέγραψε ο ίδιος σήμερα το πρωί, με την οποία μειώνονται τα τέλη αντιρρήσεων κατά 50%. «Δεν θέλουμε το κόστος για τον πολίτη να είναι μεγάλο και παράλληλα το κόστος είναι ανταποδοτικό καθώς ό,τι πληρώσει ο πολίτης για τις αντιρρήσεις δεν πηγαίνει στην «τσέπη» του κράτους αλλά επιστρέφει στην εξέλιξη του έργου των δασικών χαρτών» τόνισε και προσέθεσε: «Με τις διορθώσεις που ήδη κάνουν οι δασικές υπηρεσίες στους αναρτημένους χάρτες, στο τέλος θα δούμε ότι οι αντιρρήσεις των πολιτών θα είναι πολύ λιγότερες».

Ο κ.Αμυράς ανέφερε ότι συνολικά έχουν υποβληθεί πάνω από 175.000 αντιρρήσεις και συμπλήρωσε ότι ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα βήμα με την ανάρτηση χαρτών σχεδόν στο 50% της επικράτειας, ωστόσο ο τρόπος που προσπάθησε ήταν κακός.

Σημειώνεται πως στη Μαγνησία δέσμιοι των δασικών χαρτών είναι περίπου 21.000 ιδιοκτήτες εκτάσεων και το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου και κυρίως σε περιοχές που καλλιεργούνται καστανιές και μηλιές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ