Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μπακογιάννη και Αβραμόπουλος αποχώρησαν από το Antalya Dimplomacy Forum λόγω Τατάρ

Η παρουσία του Τουρκοκύπριου προέδρου Ερσίν Ταταρ στο "Antalya Dimplomacy Forum" ήταν η αιτία της ηχηρής αποχώρησης της Ντόρας Μπακογιάννη και του Δημήτρη Αβραμόπουλου από το Φόρουμ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι εξ αιτίας της απόφασης του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών να προσκαλέσει στο φόρουμ τον ηγέτη των τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ "με τον ανυπόστατο τίτλο "Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" ηταν ο λόγος της αποχώρησή της.

«Μετά την επιλογή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών να προσκαλέσει στο Antalya Diplomacy Forum τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ με τον ανυπόστατο τίτλο: «Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» ακύρωσα την συμμετοχή μου στο εν λόγω φόρουμ».

Την ακύρωση της συμμετοχής του από το ίδιο φόρουμ ανακοίνωσε και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όπως σημείωσε, «η επιμονή, παρά την προειδοποίηση μου, των διοργανωτών του Antalya Diplomacy Forum να μετάσχει ο ηγέτης των Τουρκοκύπριων Τατάρ, με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού του ψευδοκράτους, δεν επιτρέπει τη συμμετοχή μου και ήδη ενημέρωσα ότι την ακυρώνω. Η Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσωπείται παντού μόνο από τον Πρόεδρό της, Νίκο Αναστασιάδη».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ