Νέα
  • ΓΔ: 858.93 -4.66%
  • Τζίρος: 117,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μητσοτάκης: Προσφύγαμε άμεσα στη δικαιοσύνη - Ελπίζω η απεργία της ΟΛΜΕ να κηρυχθεί παράνομη

Πηγή: Eurokinisi

Τη στήριξή του στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία κατέθεσε σήμερα κατεπείγουσα αγωγή κατά της ΟΛΜΕ για την στάση εργασίας που εξήγγειλε τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, ημέρα των εξετάσεων για τα Πρότυπα Σχολεία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός.

Ο Κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο forum "project2030.gr" το οποίο διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ με θέμα "Νέοι που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το Εξωτερικό", δηλωσε πως ελπίζει η απεργία να κηρυχθεί παράνομη.

«Πληροφορηθήκαμε χθες δυστυχώς ότι η ΟΛΜΕ επέλεξε να προκηρύξει απεργία για να εμποδίσει εξετάσεις νέων παιδιών που θέλουν να διεκδικήσουν θέσεις σε ένα δημόσιο πρότυπο ή πειραματικό σχολείο. Για αυτό και προσφύγαμε άμεσα στη δικαιοσύνη και εκτιμώ και ελπίζω ότι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη έτσι ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν κανονικά και να σταματήσουμε να είμαστε όμηροι τέτοιων ξεπερασμένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων".

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι "μια από τις θετικές επιπτώσεις του εργασιακού νομοσχεδίου που ψηφίσαμε είναι ότι αν η απεργία κηρυχθεί παράνομη δεν θα μπορεί να επιστρέψει από το παράθυρο σε κάποιο δευτεροβάθμιο φορέα".

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ