Νέα
  • ΓΔ: 858.83 -0.17%
  • Τζίρος: 19,75 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Δημοσκόπηση ΟΡΕΝ: Διχάζουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Open
Πηγή: Open

Νέα μεγάλη δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV, στην οποία αναδείχτηκαν τα δυνατά και αδύνατα «χαρτιά» της κυβέρνησης, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σχεδόν όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, με την πανδημία και τα «προνόμια» των εμβολιασμένων να βρίσκονται δικαιωματικά στις πρώτες θέσεις.

Είναι σημαντικό ότι στην έρευνα της ALCO, στην ερώτηση αν οι απαγορεύσεις σε όσους δεν είναι εμβολιασμένοι είναι απαραίτητες για την προστασία της δημόσιας υγείας ή συνιστούν αδικαιολόγητο διχασμό της κοινωνίας, το 54% απαντά ότι είναι απαραίτητες, το 39% λέει ότι συνιστούν διχασμό και το 7% δεν απαντά, γεγονός που αναδεικνύει τον σκεπτικισμό που προκαλούν τα νέα μέτρα, αλλά και μια κοινωνική «στρατοπέδευση».

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι τα εργασιακά και η εγκληματικότητα συνεχίζουν να αποτελούν τα «αδύναμα σημεία» της κυβέρνησης, αφού αποτελούν τους δύο τομείς με τις λιγότερες θετικές γνώμες.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,9 και ο ΣΥΡΙΖΑ 24,1%, με τη διαφορά να διαμορφώνεται στις 12,8 μονάδες.

Δείτε αναλυτικά τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης:

 

Η ταυτότητα της έρευνας

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ