Νέα
  • ΓΔ: 911.27 +0.46%
  • Τζίρος: 16,71 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κ. Σκρέκας: Οι επενδυτές να βάλουν την τοπική κοινωνία στα πλάνα τους

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί το ειδικό χωροταξικό για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, τροπολογίας που ρυθμίζει θέματα του τομέα ευθύνης του.  

«Η αντικατάσταση των παραδοσιακών μέσων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη ή από ορυκτά καύσιμα, με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με μέσα παραγωγής ανανεώσιμα όπως είναι τα φωτοβολταϊκά, οι ανεμογεννήτριες, φυσικά θα φέρει ένα μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και μια πραγματικότητα μεγάλων και πολλών επενδύσεων στη χώρα», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο οποίος κατηγόρησε την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έκανε τίποτα για να βελτιώσει το καθεστώς που αφορά την χωροταξία και χωροθεσία αυτών των μέσων παραγωγής. 

«Επαναλαμβάνω ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε ολοκληρώσει το ειδικό χωροταξικό για τις ΑΠΕ. Και εκεί πραγματικά είμαστε πολύ προσεκτικοί, ώστε να προστατεύσουμε γενικότερα το περιβάλλον της χώρας. Και με αυτό τον τρόπο να μπορούμε από τη μία, να πετύχουμε αυτό που θέλουμε, δηλαδή, την ενεργειακή μετάβαση και την πράσινη μετάβαση και την αντικατάσταση των ρυπογόνων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και από την άλλη, να διατηρήσουμε φυσικά τον τεράστιο γενικότερα, είτε περιβαλλοντικό, είτε πολιτισμικό πλούτο που έχει η χώρα και να προστατέψουμε τις κοινωνίες», είπε ο κ. Σκρέκας.

Και κατάληξε: «Λέμε σε όλους όσους επενδυτές θέλουν να κατασκευάσουν, ότι πρέπει πια στα επιχειρησιακά τους πλάνα να βάλουν πολύ ψηλά την τοπική κοινωνί -συμμέτοχο, ώστε να μπορούν να πετυχαίνουν αυτή τη συναίνεση που χρειάζεται».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ