Νέα
  • ΓΔ: 894.37 +0.13%
  • Τζίρος: 53,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πυρκαγιές-αποζημιώσεις: 18 Αυγούστου ανοίγουν οι αιτήσεις για τους πυρόπληκτους

Πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη / Πηγή: Eurokinissi

Από τις 18 Αυγούστου οι πληγέντες πολίτες από τις πυρκαγιές θα μπορούν να υποβάλουν το αίτημά τους για αποζημίωση, το οποίο ταυτόχρονα θα αποτελεί και υπεύθυνη δήλωσή τους, που θα εξεταστεί αρμοδίως ως προς την ορθότητά της σε δεύτερο χρόνο.

Τα παραπάνω σημείωσε μιλώντας στο Open ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα επιπρόσθετα μέτρα στήριξης του υπουργείου Εσωτερικών για τους δήμους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταυριανουδάκης επισήμανε ότι «ήδη το υπουργείο έχει προχωρήσει στην ενίσχυση, ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, σε 16 δήμους και 5 περιφέρειες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές» και συμπλήρωσε ότι «έχει ζητηθεί αναλυτική εκτίμηση των ζημιών για τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ώστε το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει σε μία πρόσθετη χρηματοδότηση από την αρχική».

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι «στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης θα ενταχθούν και οι δήμοι Οιχαλίας, Γορτυνίας, Μεγαλόπολης που δεν συμπεριλήφθησαν στην αρχική κατανομή, λόγω του κατεπείγοντος της έκδοσής της».

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας επεσήμανε πως κατόπιν επιθυμίας του πρωθυπουργού, το υπουργείο Εσωτερικών σε μία συντονισμένη προσπάθεια με τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να αποφευχθούν χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, προχώρησαν σε μία μεγάλη καινοτομία, με την οποία μέσω ειδικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ, από τις 18/08 οι πληγέντες πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν το αίτημά τους για αποζημίωση, το οποίο ταυτόχρονα θα αποτελεί και υπεύθυνη δήλωσή τους, που θα εξεταστεί αρμοδίως ως προς την ορθότητά της σε δεύτερο χρόνο.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ