Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Λιβανός: Αποχαιρετώ έναν καλό συνεργάτη, υποδέχομαι έναν φίλο με γνώση του αγροτικού τομέα

Ο πρώην υφυπουργός του ΥΠΑΑΤ, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός και ο νυν υφυπουργός Γιώργος Στύλιος
Ο πρώην υφυπουργός του ΥΠΑΑΤ, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός και ο νυν υφυπουργός Γιώργος Στύλιος

Παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού, πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΑΑΤ η τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου του υφυπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, από τον απερχόμενο -και νυν κυβερνητικό εκπρόσωπο- Γιάννη Οικονόμου στον Γιώργο Στύλιο. Παρόντες ήταν ακόμη η γενική γραμματέας Χριστιάνα Καλογήρου και ο ειδικός γραμματέας Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

Ο κ. Λιβανός τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, στέκεται δίπλα στους πολίτες που δοκιμάστηκαν επίπονα από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Όπως είπε χαρακτηριστικά, μέσα σε αυτό το κλίμα, το ΥΠΑΑΤ αποχαιρετά σήμερα τον κ. Οικονόμου και υποδέχεται τον αντικαταστάτη του κ. Στύλιο.

«Με τον Γιάννη Οικονόμου είχαμε μία εξαιρετικά εποικοδομητική συνεργασία σε όλα τα ζητήματα του τομέα ευθύνης του. Δουλέψαμε μαζί σε πολλά επίπεδα για να αντιμετωπίσουμε πρακτικά προβλήματα και να χτίσουμε τις βάσεις για τη νέα ΚΑΠ και τη νέα Εθνική Στρατηγική για τον Αγροδιατροφικό Τομέα», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Ήταν χαρά και τιμή η συνεργασία μαζί σου Γιάννη και είμαι βέβαιος ότι και από τη νέα θέση, θα συνεχίσεις να προβάλεις τα θέματα που αφορούν στον αγροτικό κόσμο της χώρας, με τις γνώσεις, την εμπειρία και την αγάπη σου για τον πρωτογενή τομέα».

Στη συνέχεια, υποδεχόμενος τον νέο υφυπουργό, ο κ. Λιβανός τόνισε: «Με τον Γιώργο Στύλιο μας συνδέει μακρά φιλία και συνεργασία από την περίοδο, ακόμα, της κοινής μας παρουσίας στον Πολιτικό Σχεδιασμό της ΝΔ. Ο νέος υφυπουργός γνωρίζει καλά τον πρωτογενή τομέα, καθώς έχει διατελέσει υπεύθυνος αγροτικής Πολιτικής της ΝΔ και έχει μεράκι για δουλειά. Από την αρχή της θητείας μου, είχαμε συνεχή και παραγωγική συνεργασία για τα ζητήματα αγροτικής πολιτικής». Και αφού ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην καθοριστική συμβολή του στην υλοποίηση της πολιτικής του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα ψηφιακά έργα και το Κτηματολόγιο, κατέληξε: «Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όλοι μας σαν οικογένεια».

 Από τη δική του πλευρά, ο νέος υφυπουργός, Γιώργος Στύλιος, δήλωσε: «Η πατρίδα μας δοκιμάζεται για μια ακόμα φορά. Θέλω να εκφράσω τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μου στους συμπολίτες μας, που είδαν τις περιουσίες και τις καλλιέργειές τους να χάνονται. Και να τους διαβεβαιώσω ότι μαζί με την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία, τους οποίους γνωρίζω πολύ καλά, και τα στελέχη του υπουργείου, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία». Και κατέληξε λέγοντας: «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του».

Το βιογραφικό του Γ. Στύλιου

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος, ο οποίος μετακινήθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου ήταν υφυπουργός αρμόδιος για Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο, γεννήθηκε το 1971 στην 'Αρτα. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Είναι μέλος ΔΕΠ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς και σε ελληνικά και ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα. Διετέλεσε προϊστάμενος του Τμήματος Εφαρμογών και Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Είναι διδάκτορας (PhD) Πληροφορικής του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Η/Υ) & Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοχος μεταπτυχιακού (M.Sc) στα πληροφοριακά συστήματα από το City University Λονδίνου και πτυχιούχος του Φυσικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Είναι βουλευτής Αρτας με τη Νέα Δημοκρατία από τον Μάιο του 2012 έως σήμερα, καθώς και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο του 2014 διετέλεσε υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Διετέλεσε πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, καθώς και εκπρόσωπος της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (PA SEECP).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ