Νέα
  • ΓΔ: 895.97 +0.34%
  • Τζίρος: 24,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φωτιές: Είναι επίσημο, αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τους πυρόπληκτους

Πηγή: Eurokinissi

Οριστικά αύριο Τετάρτη (17/8) ανοίγει η πλατφόρμα για τους πυρόπληκτους, μέσω της οποίας θα δοθεί η πρώτη ενίσχυση στους πληγέντες από τις πυρκαγιές μέχρι και τις 13 Αυγούστου. Αυτό διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως εξήγησε το μόνο που χρειάζεται είναι μία αίτηση όπου θα περιγράφει τη ζημία που έχει υποστεί ο κάθε πολίτης, πολύ γενικά και ύστερα θα ακολουθήσει έλεγχος. Οι εκταμιεύσεις θα γίνουν αμέσως μετά από μια μικρή διασταύρωση στοιχείων από την ΑΑΔΕ. «Θα εκταμιευτούν τα ποσά πολύ σύντομα» σημείωσε στην Ant1.

«Το 112 έσωσε ζωές»

Για τη λειτουργία του 112 τόνισε πως: «Το 112 έχει μια συγκεκριμένη σκοπιμότητα και εξυπηρετήθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Έγιναν εκκενώσεις δεκάδων χιλιάδων κατοίκων από τις περιοχές στις οποίες κρίθηκε αναγκαίο, με ασφαλή και οργανωμένο τρόπο και με οδηγίες σαφείς ώστε να μη δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα» είπε ο κ. Γεωργαντάς τονίζοντας ότι «το 112 έσωσε ζωές».

«Πρέπει να παραδεχθούμε όλοι ότι λειτούργησε με τόσο αποτελεσματικό τρόπο που επέτρεψε να μη θρηνήσουμε θύματα» πρόσθεσε.

Τέλος, για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού τόνισε ότι αναμένεται αύξηση των ραντεβού, μετά και το φράγμα των 11.000.000 εμβολιασμών συνολικά που έσπασε χθες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ