Νέα
  • ΓΔ: 823.92 +0.09%
  • Τζίρος: 43,00 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αλ. Χαρίτσης: Κίνηση πανικού οι διαρροές για νέο πακέτο μέτρων 3 μέρες μετά τη ΔΕΘ

Αλέξης Χαρίτσης
Πηγή: Intime

«H Περιφέρεια έχει ανάγκη από πράξεις και έργα» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Flash 99.4» της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι «έχουν πάει πολύ πίσω τα βασικά έργα της περιοχής, όπως το πολύπαθο Μετρό, η σιδηροδρομική διασύνδεση του λιμανιού και η μετατροπή του στρατοπέδου Γκόνου σε διαμετακομιστικό κέντρο logisticsτης Βόρειας Ελλάδας. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, σύμφωνα με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τις στρατηγικές επενδύσεις, αφαιρεί από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης μια βασική του αρμοδιότητα που είναι η έγκριση επενδυτικών σχεδίων για την Βόρεια Ελλάδα».

«Ολα αυτά είναι δυσμενείς εξελίξεις για την αναπτυξιακή προοπτική συνολικά της Βόρειας Ελλάδας» σχολίασε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι «η συμφωνία των Πρεσπών ήταν το πρώτο βήμα για να υπάρξει οικονομική συνεργασία με τους γείτονες και ήδη φαίνεται ότι ανοίγει νέες οικονομικές ευκαιρίες για την Θεσσαλονίκη».

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επισήμανε ότι «από την κυβερνητική πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης απουσιάζει οποιαδήποτε νύξη για το πώς οι περιφέρειες θα αξιοποιήσουν τα κονδύλια» κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι «σπαταλά ένα σημαντικό εργαλείο για την αναπαραγωγή του αποτυχημένου μοντέλου των τελευταίων 35 ετών που θα μας οδηγήσει στα ίδια αδιέξοδα», τόνισε ο κ. Χαρίτσης.

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος το κύμα των ανατιμήσεων να διογκωθεί το επόμενο διάστημα», εκτίμησε ο Αλ. Χαρίτσης, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «θα έπρεπε να έχει λάβει μέτρα εδώ και μήνες, όταν όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ενώσεις καταναλωτών, επιμελητήρια και επαγγελματικοί φορείς την προειδοποιούσαν». «Τώρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσπαθεί με κινήσεις πανικού να πείσει την κοινωνία ότι είναι δίπλα της» συνέχισε ο ίδιος, σημειώνοντάς τις «κυβερνητικές διαρροές για νέο πακέτο μέτρων, 3 μόλις μέρες μετά την ΔΕΘ».

«Τους τελευταίους μήνες παρουσιάσαμε ρεαλιστικές και ριζοσπαστικές προτάσεις για το νέο ΕΣΥ, την επανεκκίνηση της οικονομίας, την εργασία, το Ταμείο Ανάκαμψης και την κλιματική κρίση» υπενθύμισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης. «Οι θέσεις μας θα παρουσιαστούν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο. Είναι κρίσιμο να δείξουμε στους πολίτες ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος προοδευτικής διεξόδου από την οικονομική και κοινωνική καθίζηση που βιώνουμε» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ