Νέα
  • ΓΔ: 859.85 -0.05%
  • Τζίρος: 20,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Συνάντηση Χρήστου Σταϊκούρα με το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ - ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ
Πηγή: Eurokinissi

Το «έκδηλο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την περιοχή» πιστοποιείται σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, με τις επισκέψεις κορυφαίων στελεχών, όπως η σημερινή του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, αλλά και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, ο κ. Ζαμπούκης ευχαρίστησε τον υπουργό για την «έκτακτη χρηματική ροή που εξασφαλίστηκε για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου 2021 και την άμεση αποζημίωση των πληγέντων μόνιμων κατοίκων καθώς και την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων της υδροδότησης από τον υδροταμιευτήρα».

Ο κ. Ζαμπούκης δήλωσε ότι κατά τη συνάντηση εργασίας, «επιβεβαιώθηκε ότι έχει εγκριθεί και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να καταβληθεί στο ταμείο του Δήμου Αλεξανδρούπολης, το ποσό των 1.350.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η αγροτική οδοποιία και οι ιρλανδικές διαβάσεις στη Δ.Ε. Φερών.

Επισημάνθηκε ακόμη η ανάγκη εξασφάλισης της χρηματοδότησης για την εκπόνηση της υδραυλικής μελέτης στην περιοχή του Απαλού-Αερολιμένα, καθώς και η επίσπευση των διαδικασιών για τη διενέργεια των απαραίτητων παρεμβάσεων, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα του αεροδρομίου «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», σε ανάλογα καιρικά φαινόμενα.

Τέλος, υπόψη του κ. Σταϊκούρα τέθηκε το ζήτημα του κλεισίματος του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στις Φέρες, «θέμα το οποίο δεσμεύτηκε να εξετάσει ο υπουργός σε νέα συνάντηση που συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ