Νέα
  • ΓΔ: 859.38 -0.89%
  • Τζίρος: 82,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη ΔΕΗ

Οι όροι της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ και οι ενδείξεις για ενδεχόμενη χειραγώγηση της μετοχής της εισηγμένης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, σε συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την ηγεσία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελούνταν από την τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο., κ. Έφη Αχτσιόγλου, τον κ. Βαγγέλη Πιλάλη, Επικεφαλής της Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. και τον κ. Μπάμπη Φωτόπουλο, μέλος της Γραμματείας του Χρηματοπιστωτικού Τομέα. Την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εκπροσώπησαν η Πρόεδρος, κ. Βασιλική Λαζαράκου και οι Αντιπρόεδροι, κ. Νικόλαος Κονταρούδης και κ. Αναστασία Στάμου.

Στη συνάντηση από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισημάνθηκε ότι η απόφαση της ΔΕΗ να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, οδηγεί το Δημόσιο σε απώλεια ελέγχου του σημαντικότερου ενεργειακού πόλου της χώρας, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο εκτίναξης των τιμών ρεύματος και γενικευμένου κύματος ακρίβειας για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Η απόφαση λειτουργεί εις βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου, των μικρομετόχων αλλά και των τελικών καταναλωτών.

Επιπλέον, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε την αποκλειστική αρμοδιότητα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ως προς την έγκαιρη διερεύνηση ενδεχομένης ύπαρξης προνομιακής πληροφόρησης και χειραγώγησης της μετοχής της ΔΕΗ, πριν ανακοινωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από την πλευρά της επιβεβαίωσε στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι έχει ήδη ξεκινήσει εκτεταμένος έλεγχος και πως βρίσκονται υπό εξέταση όλες οι συναλλαγές της επίμαχης περιόδου.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επεσήμανε την ανάγκη τα ευρήματα του ελέγχου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να αποσταλούν το συντομότερο στον Οικονομικό Εισαγγελέα και στην Αρχή κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, ώστε να διεξάγουν τους δικούς τους ανεξάρτητους ελέγχους.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ