Νέα
  • ΓΔ: 877.24 +1.09%
  • Τζίρος: 59,55 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Δημοσκόπηση Marc: Μεγάλη ανησυχία για ακρίβεια και κορονοϊό - Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας
Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας / Πηγή: Eurokinissi

Η δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1 δείχνει πως η κυβέρνηση αντέχει τη φθορά καθώς παραμένει η διαφορά Νέας Δημοκρατίας σε διψήφια ποσοστά από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι μεγάλες ανησυχίες των πολιτών εστιάζονται στον κορονοϊό και την ακρίβεια.

Την ίδια ώρα, ψήφο εμπιστοσύνης φαίνεται να παίρνει η κυβέρνηση για τη συμφωνία με τη Γαλλία αλλά και για τις ελευθερίες στους εμβολιασμένους.

Στο ερώτημα ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για τους πολίτες, το 49,9% απαντά η πανδημία, το 48,2% η ακρίβεια/ανατιμήσεις, το 39,8 η πορεία της πανδημίας, το 28,6% τα εθνικά και ελληνοτουρκικά και το 13,2% το μεταναστευτικό.

Η αξιολόγηση της αμυντικής συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας βρίσκει σύμφωνο το 75,2% ενώ αρνητικό είναι το 19,6%. Για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να την καταψηφίσει το 64,2% τη θεωρεί λάθος ή μάλλον λάθος ενώ αντίθετη γνώμη έχει το 25,9%.

 Για το θέμα της διαγραφής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη ΝΔ το 76,8% τη θεωρεί σωστή ενώ το 11,5% λάθος.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απόψεις για το θέμα εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Οι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 69% για τις ελευθερίες είναι θετικοί, ενώ το 27,7% το βλέπει αρνητικά. Στους ανεμβολίαστους το ποσοστό όπως είναι φυσικό είναι ανάποδα με τους 22,9% να τα θεωρούν σωστά και το 70,9% λάθος.

Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης το 49,5% τη βλέπει θετικά, ενώ το 49,8% αρνητικά. Στη συνολική αξιολόγηση της κυβέρνησης υπάρχει άνοδος σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Στην αξιολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ το 76,6% τη κρίνει αρνητικά η μάλλον αρνητικά ενώ το 21% θετικά.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης 

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 50,4% λέει Κυριάκος Μητσοτάκης και το 28,2% Αλέξης Τσίπρας. 

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 12,8% μονάδες, καθώς παίρνει ποσοστό 34,8% έναντι 22% που αποσπά ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ παίρνει 6,3%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,4%, το ΜεΡΑ25 έχει ποσοστό 2,9%.

 

 

 

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ παίρνει 41%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27,5%, το ΚΙΝΑΛ 8%, το ΚΚΕ 6,5%, η Ελληνική Λύση 5,5% και το ΜεΡΑ25 ποσοστό 3,5%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ