Νέα
  • ΓΔ: 894.66 -0.01%
  • Τζίρος: 35,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αλλαγές στο Δακτύλιο: Τι θα γίνει με τα αυτοκίνητα τεχνολογίας Euro 5 και Euro 6

Πηγή: Eurokinissi

Αύριο Παρασκευή (15/10), σε διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη, θα ληφθούν οι αποφάσεις σχετικά με την επαναφορά του Δακτυλίου στην Αθήνα, τόνισε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας.

Σχετικά με τις ενστάσεις που υπάρχουν για τον περιορισμό της καθημερινής ελεύθερης κυκλοφορίας στον δακτύλιο των αυτοκινήτων τεχνολογίας Euro 5 και Euro 6, ο υπουργός είπε στον Σκάι, ότι το ζήτημα θα τεθεί στην αυριανή σύσκεψη, αλλά είναι δεδομένο ότι τα αυτοκίνητα αυτά, έχουν γίνει πλέον πλειοψηφία.

«Πήραμε άμεσα μέτρα για την ενεργειακή κρίση»

Για την ενεργειακή κρίση, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν από τις πρώτες που πήρε άμεσα μέτρα. Όπως είπε πρόκειται για μια κρίση που όμοιά της δεν έχουμε δει τις τελευταίες δεκαετίες.

Χαρακτήρισε μη ικανοποιητική την εργαλειοθήκη για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας που παρουσίασε χθες η Κομισιόν καθώς όπως είπε η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει ήδη στην εφαρμογή τέτοιων μέτρων για την προστασία των νοικοκυριών. 

Επεσήμανε ότι χρειάζεται ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός και χρήματα σε ένα κεντρικό ταμείο. Ανέφερε ότι το τελικό κόστος της ενεργειακής κρίσης  μπορεί να φτάσει το ποσό των 100 δισ. ευρω.

Μεταβιβάσεις ακινήτων με βεβαίωση μηχανικού έως το τέλος του χρόνου

Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρθηκε επίσης στις μεταβιβάσεις ακινήτων οι οποίες όπως είπε θα γίνονται μέχρι το τέλος του έτους με βεβαίωση μηχανικού αντί για ταυτότητα κτιρίου. Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή. 

Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας με αυτή  την ρύθμιση θα διευκολυνθούν οι μεταβιβάσεις ακινήτων στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το 2022, οπότε αναπροσαρμόζονται οι αντικειμενικές αξίες.

«Στόχος από το νέο έτος να αποκτήσουμε ένα ηλεκτρονικό μητρώο για τα κτίρια που έχουμε» δήλωσε ο υπουργός. 
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ