Νέα
  • ΓΔ: 910.29 +0.68%
  • Τζίρος: 80,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Α. Γεωργιάδης στο Open: Δεν θα γίνει επιδότηση ρεύματος στις μεγάλες βιομηχανίες

Πηγή: Eurokinissi

Η Ελλάδα κατόρθωσε και τον Σεπτέμβριο να έχει τον τρίτο κατώτερο πληθωρισμό στην Ευρώπη. Ήμασταν το μήνα Σεπτέμβριο 1,9 όταν η Γερμανία και η Ισπανία είχε 4. Η Ελλάδα παραμένει η χώρα με το χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη" υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στο Open tv και την εκπομπή "Τώρα ό,τι συμβαίνει", 

Για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη, ο υπουργός υποστήριξε ότι "Η Ελλάδα πάντα είχε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη. Το κομμάτι της αύξησης του ρεύματος το καλύπτει η κυβέρνηση. Τα 500 εκατ. προστατεύουν τα νοικοκυριά".

Ειδικότερα για ενδεχόμενη επιδότηση του ρεύματος στις επιχειρήσεις, σημείωσε: "Μας απασχολεί ιδιαίτερα το πως θα αποφευχθεί η μετακύληση του πολύ μεγάλου ενεργειακού κόστους στην παραγωγή των προϊόντων. Δεν ξέρω αν υπάρχουν τόσα χρήματα για να γίνει επιδότηση γιατί στις μεγάλες βιομηχανίες η κατανάλωση είναι μεγάλη. Τα νούμερα δεν είναι απλά, αλλά μεγάλα. Για μια μικρόχρονη αύξηση δεν θα υπήρχε πρόβλημα, γιατί οι μεγάλες βιομηχανίες έχουν κλειστά συμβόλαια. Το ενεργειακό πακέτο είναι αυτό που έχει ανακοινωθεί ήδη".

Ενεργειακό κόστος: Ωρα μηδέν για τη βιομηχανία - Ζητούνται άμεσα μέτρα στήριξης

"Από τα Χριστούγεννα θα υπάρξει μείωση των τιμών"

Ερωτώμενος για την ακρίβεια, ο υπουργός υποστήριξε "Από τα Χριστούγεννα θα αρχίσει πτωτική πορεία των τιμών των προϊόντων. Η πρώτη μεγάλη αύξηση των πρώτων υλών προκλήθηκε από το ταυτόχρονο άνοιγμα όλων των οικονομιών. Αυτό θα είναι παροδικό, οι τιμές θα αρχίσουν αν πέφτεουν με εξαίρεση την ενέργεια. που εκεί έχει ένα ειδικό χαρακτηριστικό".

Τέλος απέφυγε εντέχνως να απαντήσει αν θα υπάρξει κάποιο επιπλέον ενίσχυση στα νοικοκυριά πριν από τις γιορτές, παραπέμποντας στον πρωθυπουργό.  "Η οικονομία πάει πολύ καλά, οι επενδύσεις πάνε πολύ καλά, ο ΙΟΒΕ έβγαλε πρόβλεψη εξαιρετική  για 8-8,5% το 2021, αυτό μας οδηγεί σε στόχους προϋπολογισμού πολύ υψηλότερους από ό,τι είχαμε υπολογίσει.  αλλά από την άλλη έχουμε δώσει ήδη δώσει πάρα πολλά σε μέτρα. Η επίσημη εκτίμηση για ανάπτυξη το 2021, είναι 7,9%".

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ