Νέα
  • ΓΔ: 858.93 -4.66%
  • Τζίρος: 117,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στα... σκαριά σχέδιο διευκολύνσεων για τη θέρμανση - Τι είπε ο Γ. Οικονόμου

Πηγή: Pixabay

Η ακρίβεια που έχει αρχίσει να «χτυπάει» τις τσέπες των καταναλωτών, η πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών στη χώρα αλλά και οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και οι απειλές της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο, συνθέτουν την «καυτή» ατζέντα που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση.

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμο

«Ανακοινώσαμε πρόγραμμα που απορροφά το 80% των ανατιμήσεων στο ρεύμα»

Αναφερόμενος στο θέμα της ενέργειας και της ακρίβειας που έχει φτάσει στις τσέπες των καταναλωτών, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «Είχαμε εντοπίσει από νωρίς ότι αυτή η πίεση θα φτάσει στα ελληνικά νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις. Για το ηλεκτρικό ρεύμα, από τη ΔΕΘ ανακοινώσαμε ένα πρόγραμμα που απορροφά σχεδόν το 80% των ανατιμήσεων. Και η ίδια η ΔΕΗΔΕΗ -1,54% έχει ένα πρόγραμμα δόσεων που διευκολύνει τους καταναλωτές. Για το επίδομα θέρμανσης, το διπλασιάσαμε και διευρύναμε τους ανθρώπους που θα ωφεληθούν. 1,5 εκατ. νοικοκυριά θα ωφεληθούν από αυτό».

«Επεξεργαζόμαστε σχέδιο διευκολύνσεων για τη θέρμανση»

«Επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο διευκολύνσεων για τη θέρμανση, θα εξειδικευτεί το επόμενο διάστημα. Πήραμε έγκαιρα μέτρα. Στο φυσικό αέριο οι αυξήσεις είναι πολύ μεγάλες. Τα μέτρα είναι αυτά που επιτρέπουν τα δημοσιονομικά μας μεγέθη. Αλλά στο κομμάτι της ενέργειας, επειδή είναι μια κατάσταση που εξελίσσεται δυναμικά, εδώ είμαστε και την παρακολουθούμε, και αν υπάρχουν τα περιθώρια για περαιτέρω παρεμβάσεις θα το δούμε», πρόσθεσε.

Σχετικά με το αν υπάρχει σκέψη για κάποιο έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους ή χαμηλόμισθους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «Ισχύει αυτό που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη για το Δεκέμβριο, ο διπλασιασμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για όσους το δικαιούνται. Εστιάζουμε στην εφαρμογή αυτών των μέτρων, και ανάλογα με τα δημοσιονομικά περιθώρια θα εξετάσουμε την καταβολή επιδόματος στο τέλος του έτους».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ