Νέα
  • ΓΔ: 879.23 +0.27%
  • Τζίρος: 46,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κ. Χατζηδάκης στο OPEN: Ερχεται νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022

Πηγή: OPEN TV

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ήταν σήμερα το πρωί καλεσμένος στην εκπομπή του ΟPEN «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη, ο οποίος κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων, των αναδρομικών, αλλά και του κατώτατου μισθού.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις, ο υπουργός τόνισε ότι μέσα στoυς επόμενους 3-4 μήνες θα πρέπει να «κλείσουν» οι συντάξει του 2019 και πριν, ενώ για τα αναδρομικά δήλωσε ότι το θέμα των «καινούριων» συνταξιούχων (από το 2016 και μετά) έχει κλείσει και μέσα σε 10-15 μέρες θα πάρουν τα αναδρομικά τους.

Για τους υπόλοιπους που εκκρεμεί η περίπτωσή τους και συγκεκριμένα τους 200.000 που η περίπτωσή τους είναι πιο δύσκολη, λόγω της περισυλλογής των εγγράφων και των αρχείων, ο υπουργός τόνισε ότι μέχρι το τέλος του έτους γίνεται προσπάθεια να καταβληθεί ένα ποσό. Παρ' όλ' αυτά, όμως, όπως δήλωσε, αναδρομικά θα πάρει ένα μικρό ποσοστό, αλλά και το ποσό των αναδρομικών θα είναι εξίξου μικρό.

Η είδηση, πάντως, ήρθε στο τέλος, όταν ο κ. Χατζηδάκης αποκάλυψε ότι μέσα στο 2022 αναμένεται να υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Εμείς παρά το ότι είχαμε μία εισήγηση από την Τράπεζα της Ελλάδας και από το ΚΕΠΕ και από την εργοδοτική πλευρά συμπεριλαμβανομένων των μικρομεσαίων για να παγώσουμε τον κατώτατο μισθό δώσαμε μία μικρή, συμβολική όπως είπε ο πρωθυπουργός, αύξηση 2% έχοντας όμως πίσω μας μία ύφεση 8,2%. Τώρα η οικονομία έχει μπει σε ένα θετικό έδαφος. Προφανώς, υπάρχει και άλλη (ρύθμιση). Θα έρθουν και άλλες ρυθμίσεις για τον κατώτατο μισθό αλλά θα είναι από τον καινούριο χρόνο οι οποίες θα λάβουν υπόψιν τους το ότι η οικονομία έχει αναπτυχθεί. Μας ενδιαφέρει να υπάρξει ένα κοινωνικό μέρισμα ανάπτυξης για τους χαμηλόμισθους. Είναι προφανές αυτό», σημείωσε.

«Μιλάω για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Αυτό όμως θα προκύψει μετά τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο. Δηλαδή, πάλι διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, διαβούλευση με την ΤτΕ - επιστημονικά ινστιτούτα και στη συνέχεια έρχεται ο υπουργός Εργασίας και κάνει εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο», ανέφερε.

Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη:

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ