Νέα
  • ΓΔ: 868.04 +0.03%
  • Τζίρος: 27,57 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χ. Στυλιανίδης: Drone και συστήματα προειδοποίησης για πλημμυρικά φαινόμενα

Χαρτογράφηση με drone των περιοχών που παρουσιάζουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας για εκδήλωση πλημμυρών ξεκινάει άμεσα το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως τόνισε ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης «η κλιματική κρίση αλλάζει τα δεδομένα. Μας φέρνει αντιμέτωπους με νέες προκλήσεις και μπροστά στη νέα αυτή πραγματικότητα, το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της Ελλάδας, με τις ιδέες, τις προτάσεις και τις καινοτόμες προσεγγίσεις του, μπορεί και πρέπει να συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση της απόκρισης της χώρας απέναντι στα πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και σε κάθε είδους φυσική καταστροφή».

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, συμμετείχε στο 3ου Forum του Εθνικού Δικτύου για την Κλιματική Αλλαγή - CLIMPACT, που διοργάνωσε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) με θέμα τη «Διαχείριση Πλημμυρικού Κινδύνου σε Συνθήκες Κλιματικής Αλλαγής». Ειδικότερα, σημείωσε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Αιγίς» για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας, έχουν ήδη προβλεφθεί ευφυή συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για πλημμυρικά φαινόμενα.

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε στον κύριο στόχο του νεοσύστατου υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που είναι η εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης Εθνικής Στρατηγικής, η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει τη «γέφυρα» ανάμεσα στην προσαρμογή στα δεδομένα που δημιουργεί η κλιματική κρίση και στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων απόκρισης του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας. 

Στυλιανίδης: Η καταστροφή της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη

Στην προσπάθεια αυτή, όπως υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης, η συνδρομή της επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας είναι απαραίτητη και καθοριστικής σημασίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός περιέγραψε τις δράσεις που προωθεί το υπουργείο για την αποτελεσματική διαχείριση των φυσικών καταστροφών με επίκεντρο το τρίπτυχο «Πρόληψη-Προετοιμασία/Ετοιμότητα-Ανθεκτικότητα».

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε επίσης ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στο Αλεποχώρι Αττικής η άσκηση «Κιβωτός 2021» για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και για την οργανωμένη μετακίνηση πληθυσμού, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος του υπουργείου είναι να πραγματοποιηθούν σε όλη την χώρα αντίστοιχες ασκήσεις, σε συνεργασία και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ