Νέα
  • ΓΔ: 1217.21 +1.41%
  • Τζίρος: 33,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Η διαγραφή Κουρουμπλή σφραγίζει τη νέα φάση του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει Συνεδρίου

Πηγή: Eurokinissi

Η αποπομπή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν μόνο η πρώτη «ποινή» τέτοιου μεγέθους που επιβάλλει ο Αλέξης Τσίπρας σε βουλευτή του. Hταν κυρίως το πέρασμα σε μια νέα εποχή κομματικής ζωής εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Eως τώρα η ανοχή στις διαφορετικές, πολλές φορές διαμετρικά αντίθετες απόψεις εκλαμβανόταν από τον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ως ελεύθερη έκφραση δημοσίων προσώπων και απόδειξη ότι το κόμμα εκφράζει περισσότερες κοινωνικές ομάδες με όχι πάντα εναρμονισμένα συμφέροντα και αιτήματα.

Επίσης η «πολυφωνία» εκλαμβανόταν ως έκφραση των περίφημων τάσεων, που αποτέλεσαν το «μωσαϊκό» του ΣΥΡΙΖΑ και που -στον βαθμό που διατηρούσαν μια διακριτή πολιτική αντίληψη- δικαιολογούσαν την κατάθεση προτάσεων και απόψεων που δεν εναρμονίζονταν πάντοτε με την κεντρική πολιτική γραμμή.

Αυτή η αριστερή αντίληψη για την κομματική ζωή, όμως, εξελίχθηκε τελικά σε μια αντιπαράθεση τάσεων και μηχανισμών, σε μια κακοφωνία που δείχνει ότι το κόμμα δεν έχει καθαρές πολιτικές θέσεις, αλλά και με μια αδικαιολόγητη, όσο τα κρούσματα πλήθαιναν, ανοχή εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα για τα «καπετανάτα».

https://www.imerisia.gr/politiki/30357_syriza-ps-poioi-parelaban-tin-meleti-lytra-tsiodra-kai-tin-agnoisan

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Η κίνηση συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για «μομφή» προς το πρόσωπο του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Αλέξη Τσίπρα. Εδώ και καιρό η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έψαχνε τρόπο να «μαζέψει» αυτό τον πληθωρισμό απόψεων που τελικά έκαναν τους πολίτες να χάνουν το κεντρικό πολιτικό μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ. Στην περίπτωση Ξανθού ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλαβε τις αποφάσεις του: Πλέον η «αιρετική» πολιτική παρέμβαση θα σημαίνει επιβολή ποινών. Η επίμαχη φράση του Παναγιώτη Κουρουμπλή ήταν η καλύτερη ευκαιρία για τον κ. Τσίπρα ώστε να στείλει προς κάθε ενδιαφερόμενο το μήνυμα ότι υπάρχει κομματική γραμμή και κομματικά όρια, που όποιος σκέπτεται να τα ξεπεράσει, θα πρέπει να συνυπολογίσει τις συνέπειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το στενό επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει «στο μικροσκόπιο» συγκεκριμένους βουλευτές που στο παρελθόν έχουν επιδοθεί σε «ασκήσεις αιρετικότητας» και περιμένει την πρώτη ευκαιρία προκειμένου να τους στείλει να κάνουν παρέα στον Π. Κουρουμπλή. «Στον δρόμο προς το Συνέδριο τελειώνουν και όλα όσα θολώνουν το πολιτικό μας μήνυμα και την πολιτική μας ηθική κι αισθητική», έλεγε στο περιστύλιο της Βουλής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το επεισόδιο Κουρουμπλή. Και μάλιστα, προέβλεψε με βεβαιότητα ότι είναι το πρώτο, αλλά όχι το τελευταίο…

https://www.imerisia.gr/politiki/30363_dilosi-skertsoy-apantisi-ston-syriza-den-labame-tin-meleti-tsiodra

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ