Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΣΥΡΙΖΑ: Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση, «όχι» στην εσωστρέφεια

Ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας / Φωτογραφία: Intime

Σε μια νέα φάση της αντιπολιτευτικής του πολιτικής πέρασε από τα τέλη του 2021 ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρός του, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε επίσημα την παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τη διενέργεια εκλογών.

Τώρα, στην έναρξη του εκλογικού 2022, η αξιωματική αντιπολίτευση ενισχύει την επίθεσή της προς την κυβέρνηση με άξονες τις δραματικές εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας αλλά και την ακρίβεια που καλπάζει ήδη και αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω. Ταυτόχρονα, όμως, ενισχύει και την άμυνά της ώστε να ελαχιστοποιήσει την εσωστρέφεια η οποία αποτελεί πραγματικό πρόβλημα στην προσπάθεια επιστροφής του κόμματος σε μια πορεία που θα το οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων του.

Περιοδείες Τσίπρα

Αντίδοτο στην εσωστρέφεια δεν είναι μόνο το αίτημα για εκλογές, ή η περαιτέρω άνοδος των αντιπολιτευτικών τόνων εκ μέρους της Κουμουνδούρου. Είναι κυρίως ένα ευρύ πρόγραμμα περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα σε όλη την ελληνική περιφέρεια, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μεταφέρει την αισιοδοξία του για τις προοπτικές του κόμματος και να αναδείξει την ακαταλληλότητα της κυβέρνησης στη διαχείριση των μεγάλων θεμάτων της εποχής. Αυτό το τελευταίο θα το προβάλλει με επίταση στο πλαίσιο αιφνιδιαστικών κινήσεών του όπως η επίσκεψή του στο εμπορικό κέντρο Περιστερίου, όπου επετέθη με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για το κύμα ακρίβειας στην αγορά.

Σε αυτό το πλαίσιο η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αντιμετωπίσει τόσο τη δημοσκοπική άνοδο του ΚΙΝΑΛ με την ηγεσία Ανδρουλάκη, που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και την ουσιαστική πολιτική φθορά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της Κουμουνδούρου για να βγει πρώτο κόμμα από τις κάλπες των επόμενων εκλογών. Εκτιμούν δε ότι όσο δυσκολότερος γίνεται ο στόχος της αυτοδυναμίας, τόσο πιθανότερο είναι το Μέγαρο Μαξίμου να λάβει την απόφαση για τον χρόνο των εκλογών όχι με βάση μια ψύχραιμη αντιμετώπιση των πραγμάτων, αλλά με σπασμωδικό τρόπο.

Οι σχέσεις με το ΚΙΝΑΛ

Όσο για τις σχέσεις με το ΚΙΝΑΛ, πρόθεση του κ. Τσίπρα ήταν και παραμένει η διαμόρφωση του λεγόμενου «αντιδεξιού» άξονα, όπου φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τον πρώτο λόγο. Σε αυτό το πεδίο, απορία προκαλεί στην αξιωματική αντιπολίτευση η σιγή του κ. Ανδρουλάκη στο αίτημα για διεξαγωγή εκλογών λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Κομβικό σημείο στην πολιτική στρατηγική της Κουμουνδούρου αποτελεί το κομματικό Συνέδριο, όπου, μεταξύ άλλων, αναμένεται να επικυρωθεί το πολιτικό πρόγραμμα, να εκλεγούν νέα κομματικά όργανα και να θεσμοθετηθεί Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, αλλά και να ανοιχτεί με αποφασιστικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ σε ευρύτερα στρώματα πολιτών, μέσω στοχευμένων δράσεων και δημιουργίας του «φίλου του κόμματος» για ανθρώπους που κινούνται περί τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είναι έτοιμοι να γίνουν κομματικά του μέλη. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ