Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ανατροπή: Με rapid test η 5νθήμερη άδεια σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Ανατροπή στις άδειες για τους ερεγαζόμενους που νοσούν από κορονοϊό.

Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με Υπουργική Απόφαση, που αναμένεται, όλοι οι εργαζόμενοι, είτε είναι εμβολιασμένοι, είτε είναι ανεμβολίαστοι θα παίρνουν την πενθήμερα άδεια από την εργασία τους με απλό rapid test, χωρίς, δηλαδή, να είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν μοριακό τεστ. Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι εργοδότες θα πρέπει να αποδέχονται για τη χορήγηση της άδειας το rapid test.

Σε ό,τι αφορά το πιστοποιητικό νόσησης, όπως είπε ο κ. Πλεύρης, για τους εμβολιασμένους θα αρκεί να έχουν θετικό rapid test, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να επιβεβαιώνουν τη θετικότητα με PCR.

Υπενθυμίζεται πως η ανώτατη τιμή στην τιμή του μοριακού (PCR) τεστ ορίστηκε νωρίτερα στα 47 ευρώ, δηλαδή 35 ευρώ για την ανάλυση του δείγματος και 12 ευρώ για την δειγματοληψία από τις ιδιωτικές δομές υγείας.

Κυρίαρχη η Ομικρον

Η μετάλλαξη Ομικρον πλέον είναι κυρίαρχη στη χώρα μας και η άνοδος των κρουσμάτων αναμενόμενο, δεδομένου ότι η Ομικρον είναι η πλέον μεταδοτική, ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στην πίεση που υπάρχει στο ΕΣΥ, η οποία σε πρώτη φάση παρατηρείται στα επείγοντα περιστατικά κυρίως και στις απλές κλίνες.

«Είμαστε σε συνεχή παρακολούθηση και για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ αλλά και για να κάνουμε τις παρεμβάσεις που χρειάζονται», σημείωσε και αναφέρθηκε στη συμφωνία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών. Άμεσα, όπως είπε, θα διατεθεί από τις ιδιωτικές κλινικές το 10% έως 15% των απλών κλινών τους προκειμένου να διαχειρίζονται covid περιστατικά. Συνεργασία υπάρχει και στο σκέλος των κλινών ΜΕΘ που το σύνολό τους έχει διατεθεί για non covid περιστατικά στο ΕΣΥ, αλλά και σε άλλα περιστατικά non covid που διαχειρίζονται οι ιδιωτικές κλινικές κατόπιν κατεύθυνσης που δίνεται από το ΕΣΥ.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ