Νέα
  • ΓΔ: 867.8 +0.97%
  • Τζίρος: 86,14 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εφη Αχτσιόγλου στο OPEN: Η κοινωνία απευθύνει κατηγορητήριο στην κυβέρνηση

Η Εφη Αχτσιόγλου
Η Εφη Αχτσιόγλου / Πηγή: Intime

«Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο στη διαχείριση της πανδημίας, η χώρα βρίσκεται εδώ και καιρό στο διπλάσιο του μέσου όρου της Ευρώπης στους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού», δήλωσε στο OPEN η Εφη Αχτσιόγλου.

«Μέσα σε δύο χρόνια δεν έχουν ληφθεί τα αυτονόητα μέτρα», ενώ «οι υπουργοί φτύνουν τον κόρφο τους» για την πανδημία, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα έδειξε με σαφήνεια ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας δεν έχει στηριχτεί επαρκώς, κάτι που αν είχε γίνει θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί απώλειες ανθρώπινων ζωών -ενώ ο πρωθυπουργός είπε ανερυθρίαστα ψέματα στη Βουλή σε σχέση με το αν το γνώριζε ή όχι. Σε χιλιάδες ανθρώπους δεν δόθηκε καν η δυνατότητα να παλέψουν για τη ζωή τους».

Αρα, σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου, «είναι σαφής η απόδοση ευθυνών στην κυβέρνηση, είναι η ίδια η κοινωνία η οποία της απευθύνει το κατηγορητήριο» για «τεράστιες ευθύνες οι οποίες αγγίζουν πια την ενοχή».

Ανέφερε, παράλληλα, ότι «ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η ΝΔ για το 2022 προϋπολογίζει 820 εκατ. ευρώ λιγότερα για τη δημόσια Υγεία -στη λογική ότι αρχές του έτους ξεμπερδεύει με την πανδημία- όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ και άνθρωποι διασωληνώνονται εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε την ανάγκη «δωρεάν συνταγογράφησης μοριακών τεστ, όπως κάνουν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες» και κατήγγειλε ότι «η κυβέρνηση υποχρεώνει μία οικογένεια -μέσα στην τεράστια πίεση από τις ανατιμήσεις των προϊόντων- να πληρώνει 200 ή 250 ευρώ την εβδομάδα».

Δήλωσε, τέλος, ότι «τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια και όχι με τον ίδιο τρόπο που ανοίγουν και κλείνουν την τελευταία διετία», επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «στοιχειώδεις κανόνες είναι η αραίωση των τμημάτων και η κατάργηση του παράλογου “50%+1”».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ