Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Οι 4 λόγοι για τους οποίους η κυβέρνηση κλείνει τα σχολεία σήμερα και αύριο

Φλώρινα: Κλειστά τα σχολεία λόγω χιονόπτωσεις
Πηγή: Eurokinissi

Αργά χθες το βράδυ η κυβέρνηση, μετά από πρόταση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, έδωσε εξηγήσεις για την απόφασή της να κλείσει τα σχολεία σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, ενόψει του κύματος κακοκαιρίας που ονομάστηκε «Ελπίδα». Η κίνηση αυτή έγινε μετά από διαμαρτυρίες ότι πριν καν ενσκήψει η κακοκαιρία, τα σχολεία κλείνουν και έτσι δημιουργούνται πολλά προβλήματα σε οικογένειες με εργαζόμενους γονείς και μικρά παιδιά που δύσκολα μένουν μόνα στο σπίτι.

Η κυβέρνηση επικαλείται τέσσερις λόγους προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφασή της:

1) Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία «Ελπίδα» θα επηρεάσει από το βράδυ της Κυριακής 23/1, τις περιοχές των Σποράδων, της Εύβοιας, των Βόρειων και Δυτ. Κυκλάδων, της Στερεάς Ελλάδας και της Ανατολικής και Βόρειας Αττικής. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν αρχικά με ήπιες χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και σταδιακά θα ενταθούν από το μεσημέρι και μετά σε όλη την Αττική, περιλαμβανομένων των περιοχών του κέντρου της Αθήνας και των νοτίων προαστίων. Τα φαινόμενα ισχυρών χιονοπτώσεων θα διαρκέσουν έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης και μετά θα ακολουθήσει παγετός. Συνεπώς η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θέλει να προλάβει ατυχήματα και άλλου είδους προβλήματα.

2) Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των σχολείων, και με δεδομένο ότι υπάρχει ως εναλλακτική λύση η τηλεκπαίδευση, κρίθηκε από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα ότι είναι ορθότερο και πιο ασφαλές για όλους να ανασταλεί για δυο ημέρες η δια ζώσης εκπαίδευση και τα μαθήματα να γίνουν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης, χωρίς όμως να κάνει κάποια αναφορά ή μέριμνα στις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν, δηλ. γονείς εργαζόμενοι με μικρά παιδιά που δεν έχουν εναλλακτική λύση φύλαξης.

3) Στην απόφαση συνυπολογίστηκαν οι εξής παράγοντες: Το γεγονός ότι οι μαθητές σήμερα θα έπρεπε να κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα λόγω των πρωτοκόλλων Covid υπό πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (μέγιστη έως 4 βαθμούς Κελσίου) με κίνδυνο να χρειαστεί να επιστρέψουν στα σπίτια τους το μεσημέρι της Δευτέρας ενώ θα έχει ήδη ξεκινήσει το φαινόμενο των ισχυρών χιονοπτώσεων με την πλέον ισχυρή του ένταση.

4) Τέλος, επαναλαμβάνει ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών και η απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαίδευσης με κάθε μέσο και υποστηρίζει πως και τα δύο επιτυγχάνονται με τη λύση που υιοθετήθηκε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ