Νέα
  • ΓΔ: 793.97 -1.46%
  • Τζίρος: 35,11 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στο υπουργείο Υποδομών στελέχη της Αττικής Οδού για την επιτάχυνση καταβολής των 2.000 ευρώ

Αττική Οδός
Πηγή: Ευρωκίνηση

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την απόδοση των αποζημιώσεων στους εγκλωβισμένους οδηγούς της Αττικής Οδού επιχειρεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του υφυπουργού Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη με στελέχη της εταιρείας διαχείρισης "Αττικές Διαδρομές".

Η συνάντηση γίνεται για να καθοριστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες για το πως θα συντονισεί το εγχείρημα της απόδοσης των αποζημιώσεων το ταχύτερο δυνατό. Μεταξύ των θεμάτων είναι σε ποιος είναι ο δικαιούχος της αποζημίωσης καθώς πέρα από ιδιοκτήτες οχημάτων, ανάμεσα στους εγκλωβισμένους υπήρξαν επιβάτες ταξί, οδηγοί μισθωμένων οχημάτων, φορτηγών και οδηγούς εταιρικών οχημάτων.

Η βάση για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ είναι η για πρώτη φορά ενεργοποίηση του νόμου 4663/2020  ο οποίος προβλέπει σχετικές αποζημιώσεις. Το θέμα αφορά 2.500 οχήματα και περίπου 4.500 άτομα. 

Θα πρέπει να διευκρινιστεί πως το ποσό αυτό δεν αναιρεί το δικαίωμα όσων εγκλωβίστηκαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και να διεκδικήσουν επιπλέον αποζημιώσεις.

Τι αναφέρει ο ΔΣΑ

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών που όπως επισημαίνει πως η καταβολή των αποζημιώσεων προς τους πολίτες λόγω της κακοκαιρίας, δεν ακυρώνει το δικαίωμα προσωπικής προσφυγής τους στη δικαιοσύνη για την ικανοποίηση της ηθικής τους βλάβης για τις ώρες ταλαιπωρίας τους. 

Όπως υπογραμμίζεται «Οι πληγέντες πολίτες δικαιούνται πραγματικής και πλήρους αποζημίωσης και ικανοποίησης της ηθικής τους βλάβης. Η οριζόντια και συμβολική παροχή ποσών, στα πλαίσια, προφανώς, της πολιτικής διαχείρισης του προβλήματος δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αποζημιωτική ευθύνη, που υπέχουν τόσο το Δημόσιο και οι ΟΤΑ, όσο και οι ιδιωτικές εταιρείες (π.χ. παραχωρησιούχοι, ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ)».

Αναφορικά με την Επιτροπή Διερεύνησης που ενεργοποίησε το υπουργείο ΥΠΟΜΕ, αυτή αναμένεται να ολοκληρώσει την έρευνα και να βγει το πόρισμα εντός 25 ημερών προκειμένου να αποδοθούν οι όποιες κυρώσεις αναλογούν.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ