Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Θ. Ρουσόπουλος: Εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ρουσόπουλος
Πηγή: Ευρωκίνηση

Πρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης εξελέγη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Ρουσόπουλος μετά από πρόταση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου στο Στρασβούργο. Στο Συμβούλιο της Ευρώπης μετέχουν 324 Βουλευτές από 47 χώρες, ενώ η Επιτροπή Μετανάστευσης, στην οποία εξελέγη πρόεδρος ο κ. Ρουσσόπουλος σχετίζεται με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως οι προσφυγικές ροές, οι εκτοπισμένοι, η εμπορία ανθρώπων και τα ζητήματα διεθνούς δικαίου που άπτονται της μετανάστευσης.

«Ευχαριστώ τους συναδέλφους από όλες τις πολιτικές ομάδες οι οποίοι με τίμησαν με την ψήφο τους και ιδιαιτέρως την επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Ντόρα Μπακογιάννη για τις άοκνες προσπάθειές της» δήλωσε μετά την εκλογή του ο κ. Ρουσόπουλος και συμπλήρωσε: «Το μεταναστευτικό μας αφορά όλους

και η χώρα μας που το ζει από πρώτο χέρι θα επιμείνει στην δημιουργία συνθηκών αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Επιπλέον κ. Ρουσόπουλος εξελέγη και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Έτσι η χώρα μας με την ήδη εκλεγμένη σε θέση αντιπροέδρου Ντόρα Μπακογιάννη κατέχει πλέον δύο θέσεις αντιπροέδρων στην πολιτική ομάδα του ΕΛΚ στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ