Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Δημοσκόπηση Alco για OPEN: Δεν επαρκούν τα μέτρα για την ακρίβεια - Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Η ακρίβεια αποτελεί το βασικότερο πρόβλημα των νοικοκυριών, με το 49%, μάλιστα, όσων συμμετείχαν στη νέα δημοσκόπηση της Alco για το OPEN, να εκτιμά ότι τα μέτρα για την ακρίβεια, αλλά και η μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν βοηθούν καθόλου στην αντιμετώπιση των ανατιμήσεων, με το 27% να απαντά ότι βοηθούν λίγο.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, μικρότερη από 10 μονάδες είναι η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ και αποτυπώνεται εκ νέου η ανοδική πορεία του ΚΙΝΑΛ, το οποίο φαίνεται να αντλεί ψηφοφόρους από όλο το φάσμα του πολιτικού χώρου αλλά και από σημαντικό ποσοστό πολιτών που επέλεξαν να μην ψηφίσουν στις τελευταίες εκλογές.

Επιπλέον, καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι δηλώνουν οι πολίτες σε ποσοστό 81% από τη λειτουργία του κράτους κατά την κακοκαιρία «Ελπίδα». 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις απαντήσεις στη δημοσκόπηση, ούτε μια κυβέρνηση ΝΔ, ούτε μία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα ζητήματα της οικονομίας και τις φυσικές καταστροφές.

 

Επίσης, στη δημοσκόπηση οι πολίτες απαντούν στο ερώτημα ποιοι έχουν ευθύνη για την οπαδική βία.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ