Νέα
  • ΓΔ: 790.61 -1.89%
  • Τζίρος: 38,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πλακιωτάκης: Συνεχή επικοινωνία με τους Έλληνες ναυτικούς σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα

Σε συνεχή επικοινωνία με τους Έλληνες ναυτικούς που βρίσκονται σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα βρίσκεται το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας σήμερα στη Βουλή, υπογράμμισε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ως τώρα το ΥΝΑΝΠ από την αρχή της κρίσης στην Ουκρανία λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση «διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι η ασφάλεια των θαλασσίων μεταφορών, των ναυτικών μας και των πλοίων μας, πρέπει να υπακούσει άμεσα στη γενικότερη προσπάθεια για την εμπέδωση της ειρήνης και την αποχή από πράξεις ανατροπής κυρίαρχων Κρατών που γυρίζουν την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο σε καιρούς σκοτεινούς, που κανείς δεν επιθυμεί να ξαναβιώσει».

«Η Ελληνική κυβέρνηση έχει απερίφραστα δηλώσει την πίστη της στο Διεθνές Δίκαιο και την απόλυτη στήριξή της στον ουκρανικό λαό που αντιστέκεται γενναία στους εισβολείς» ανέφερε ο Υπουργός Ναυτιλίας.

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ακόμη ότι «παρακολουθούμε κάθε σχετική εξέλιξη και ενημερώνουμε την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα. Καταγράφουμε την παρουσία και τις κινήσεις πλοίων υπό ελληνική σημαία καθώς και ελληνόκτητων με Έλληνες ναυτικούς στην Ουκρανία, τη Ρωσία και την υπόλοιπη Μαύρη Θάλασσα και έχουμε εκδώσει και ανανεώνουμε, όποτε απαιτείται, οδηγίες και συστάσεις προς τους Πλοιάρχους για την ασφάλεια των πλοίων και των πληρωμάτων».

Η Ελλάδα έχει ζητήσει την παρέμβαση των Προξενικών μας Αρχών για την αποδέσμευση του ενός ελληνικού πλοίου που βρίσκεται αποκλεισμένο σε λιμένα πλησίον της Οδησσού ενώ ανταποκρίθηκε άμεσα σε πρωτοβουλία της γαλλικής Προεδρίας και ζητήσαμε την άμεση σύγκληση έκτακτου Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) με θέμα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και των ναυτικών στην Μαύρη Θάλασσα και την Αζοφική Θάλασσα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ