Νέα
  • ΓΔ: 787.59 +1.00%
  • Τζίρος: 44,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γ. Γεωργαντάς: Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ
Πηγή: Eurokinissi

Την προσπάθεια της κυβέρνησης για τη στήριξη, όπου υπάρχει η δυνατότητα, του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος «βιώνει μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο», υπογράμμισε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε απόψε με φορείς και παραγωγούς στο κτίριο του Νομαρχείου.

«Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να στηρίξουμε όπου μπορούμε τον πρωτογενή τομέα. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο αλλά συγχρόνως νομίζουμε ότι αποτελεί και μια ευκαιρία να κάνουμε έναν επαναπροσδιορισμό των αναγκών και των προτεραιοτήτων… Έχει κάνει μερικά πράγματα η κυβέρνηση και θα κάνει μερικά ακόμα το επόμενο διάστημα, αλλά νομίζω ότι πολύ σημαντικό είναι να δούμε που χρειάζεται να γίνουν θεσμικές παρεμβάσεις γιατί η κρίση είναι για ένα χρόνο, είναι για έξι μήνες είναι για τρεις μήνες, θα τελειώσει. Το ζήτημα είναι να μην ξαναέρθουμε στα ίδια και να περιμένουμε κάποια επόμενη κρίση για να δούμε ποια θέματα έχει ο αγροτικός κόσμος. Να δούμε πού πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις και να γίνουν ουσιαστικά, είτε έχουν να κάνουν με τους αναδασμούς, είτε με τις αρδεύσεις, είτε με την ενεργειακή οικονομία των εκμεταλλεύσεων και νομίζω ότι υπάρχουν πολλά πεδία στα οποία μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, όπως το κόστος παραγωγής και παρουσίασε τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί και εκείνα που δρομολογούνται προκειμένου να στηριχθεί ουσιαστικά ο αγροτικός τομέας. Μεταξύ άλλων σημείωσε τα μέτρα ύψους 200 εκατ. ευρώ, που έλαβε η κυβέρνηση για τη στήριξη των αγροτών και στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενεργοποίηση του Ταμείου Κρίσης, από το οποίο αναλογούν στην Ελλάδα 26 εκατ. ευρώ, ποσό που η κυβέρνηση εξετάζει τις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσής του και με εθνικά χρήματα, διευκρινίζοντας ότι από τα ήδη ανακοινωθέντα μέτρα «το ουσιαστικό μέτρο που ακόμα δεν υλοποιήθηκε είναι αυτό της επιδότησης των κτηνοτρόφων για αγορά ζωοτροφών το οποίο έρχεται αύριο στη Βουλή και αφορά τον τζίρο του 2021…», συμπληρώνοντας ότι πριν το Πάσχα θα διατεθεί ποσό άνω των 45 εκατ. ευρώ.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ