Νέα
  • ΓΔ: 805.79 -0.57%
  • Τζίρος: 48,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γ. Γεωργαντάς στο OPEN: «45 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε κτηνοτρόφους για ζωοτροφές πριν το Πάσχα»

«Η εφοδιαστική αλυσίδα λειτουργεί κανονικά, καθώς αξιοποιούνται και εναλλακτικές αγορές αλλά και οι παραδοσιακές, που συνεχίζουν να μας δίνουν τα γεωργικά προϊόντα, τα οποία δεν έχουμε επάρκεια, όπως το μαλακό σιτάρι και ο αραβόσιτος» υπογράμμισε στο OPEN TV, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Παράλληλα, όπως είχε γράψει η «Η», ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι κατατίθεται σήμερα τροπολογία, για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων. «Σε λίγη ώρα στη Βουλή θα κατατεθεί τροπολογία, 45 εκατομμύρια θα δοθούν σε κτηνοτρόφους για ζωοτροφές. αυτά θα δοθούν πριν το Πάσχα. Προσπαθούμε να ανισχύσουμε τον πρωτογενή κλάδο».

Για τα μέτρα της κυβέρνησης για να περιοριστεί η άνοδος των τιμών και η ακρίβεια ο υπουργός μίλησε για τη δήλωση των αποθεμάτων «ένα πρώτο μέτρο που εφαρμόζεται από χθες είναι η δήλωση αποθεμάτων σε πρώτες ύλες ή γεωργικά κια αγροτικά προϊόντα, που πρέπει να γίνει μέχρι αύριο. Κι αυτό γίνεται για δύο λόγους: πρώτον για να έχουμε εικόνα για την επάρκεια και δεύτερον, για να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε τις τιμές. Επίσης θα κλιμακωθούν οι εντατικοί έλεγχοι».

Ο υπουργός εξήγησε και γιατί δεν καλλιεργείται το μαλακό σιτάρι στην Ελλάδα. Όπως είπε «ήταν χαμηλή η τιμή του. Δεν ήταν ελκυστική για τον Ελληνα παραγωγό. Επίσης το μαλακό σιτάρι, θέλει και λίγο πιο ψυχρά κλίματα. Γι' αυτό επέλεξαν το σκληρό σιτάρι το οποίο κι εξάγουμε και χρησιμοποιείται για την παραγωγή των ζυμαρικών. Με την συνδεδεμένη ενίσχυση που έχει ζητηθεί και πιστεύουμε θα εγκριθεί για το μαλακό σιτάρι και τον αραβόσιτο, από το 2023 έως το 2027, πιστεύω θα έχουμε ένα πειπλέον κίνητρο για αυτές τις δύο παραγωγές».

Ο κ. Γεωργαντάς ξεκαθάρισε ότι θα ενισχυθούν οι έλεγχοι στην αγορά για την αύξηση των τιμών στα αγροτικά προϊόντα.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ