Νέα
  • ΓΔ: 1261.67 +0.28%
  • Τζίρος: 120,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΝΔ: Δημαγωγία και διγλωσσία από τον ΣΥΡΙΖΑ

Νεα Δημoκρατία / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για δημαγωγία και διγλωσσία, απαντώντας στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοζάνη στα εγκαίνια του νέου φωτοβολταϊκού πάρκου των ΕΛΠΕ στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωσή της, η ΝΔ αναφέρει για τον ΣΥΡΙΖΑ: 

«Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε σήμερα το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ελλάδα κι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Η χώρα, από το 2019, κινείται γρήγορα στην παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές» σημείωσε στην ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου της ΝΔ και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει καλά ότι η απολιγνιτοποίηση έχει δρομολογηθεί εδώ και μία δεκαετία. Όσα χρόνια κυβερνούσε, η παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη μειώθηκε κατά 50%. Από 19,5 τεραβατώρες, σε 10 τεραβατώρες ετησίως. Εμφανίζεται λοιπόν σήμερα λάβρος υπέρμαχος του λιγνίτη όταν δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει τη χώρα για την μεταλιγνιτική εποχή.

Ο λιγνίτης είναι ακριβός και ρυπογόνος. Ήταν ο πόλεμος που οδήγησε το φυσικό αέριο σχεδόν σε δεκαπλάσια τιμή, για να γίνει προσωρινά πιο φθηνή η παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη.

Λόγω αυτής της εξέλιξης, η Ελλάδα και όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες προχωρούν σε κάποιες μικρές τροποποιήσεις των σχεδίων τους για την ενεργειακή μετάβαση. Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, για την επόμενη διετία θα αυξήσουμε την παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη, μεγιστοποιώντας κατά 50% την εξόρυξή του, ώστε να μειώσουμε βραχυπρόθεσμα την εξάρτησή μας από το φυσικό αέριο.

Η μετάβαση στην παραγωγή ενέργειας, από Ανανεώσιμες Πηγές, είναι στρατηγική επιλογή και είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι Ελληνες ξέρουν καλά τη δημαγωγία και τη διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ. Που ανεμίζει και τα λάβαρα του λιγνίτη και την πράσινη παντιέρα. Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να μειώσει της επιπτώσεις της πανευρωπαϊκής ενεργειακής κρίσης στους πολίτες. Αλλά οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν πλανήτη που δεν θα κινδυνεύει από κλιματικό αφανισμό. Και σε αυτό στοχεύουν οι πολιτικές μας».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ