Νέα
  • ΓΔ: 1193.32 -0.90%
  • Τζίρος: 75,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γ. Δραγασάκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ως πολιτικές δυνάμεις έχουν ένα μέλλον, εγώ βλέπω συγκλίσεις

Ο Γιάννης Δραγασάκης
Ο Γιάννης Δραγασάκης / Πηγή: Eurokinissi

«ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ έχουν ένα παρελθόν, αν μείνουν σ' αυτό, το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο», ανέφερε ο Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας για τις κυβερνήσεις συνεργασίας έτεινε χείρα συνεργασίας στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τονίζοντας πως με τον ΣΥΡΙΖΑ «ως πολιτικές δυνάμεις έχουν ένα μέλλον, εγώ βλέπω συγκλίσεις». Σημείωσε όμως πως «κατανοώ ότι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν υπάρχουν ενιαίες απόψεις σ' αυτά τα θέματα κάτι που δημιουργεί στον Νίκο Ανδρουλάκη ένα πρόβλημα. Αναγκάζεται το πρωί να κατηγορεί τον Μητσοτάκη και το απόγευμα τον Τσίπρα. Δεν οδηγεί κάπου αυτό, χρειάζεται μια καθαρή γραμμή».

Ο φαύλος κύκλος του πολέμου 

Σχολιάζοντας τις προκλήσεις που δημιουργεί η ουκρανική κρίση, ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρθηκε σε φαύλο κύκλο που δημιουργούν τέτοιου είδους συγκρούσεις. «Οι πόλεμοι προκαλούν νέους πολέμους και οι εξοπλισμοί νέους εξοπλισμούς. Ο πόλεμος συνοδεύεται από επικίνδυνη αναθεωρητική ρητορική», ενώ χαρακτήρισε επιβεβλημένες τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «η θέση μου είναι τερματισμός του πολέμου, να μειωθούν οι εξοπλισμοί να ανασάνουν οι λαοί από τις διαδοχικές κρίσεις. Δεν μπορώ να αποκλείσω διαφορετικά πολιτικές και οικονομικές κρίσεις».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε καθαρά κατά της αύξησης των εξοπλισμών και σημείωσε πως η Ευρώπη πρέπει να διοχετεύσει πόρους στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των ανισοτήτων «τα προβλήματα είναι τέτοια και τόσα που ή θα οδηγήσουν σε εμβάθυνση της ενοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή θα εντείνονται οι φυγόκεντρες τάσεις. Μπορεί η ΕΕ να μην διαλυθεί αλλά δεν θα είναι αυτός ο πόλος ο συμπαγής που χρειάζεται».

Παρεμβάσεις για την ακρίβεια

Ερωτώμενος σχετικά με την ακρίβεια της ενέργειας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε «έχουμε δύο προβλήματα. Πώς αποτρέπουμε την ακρίβεια και πώς αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες. Η ακρίβεια είναι μηχανισμός αναδιανομής ανάμεσα σε χώρες και ανάμεσα σε κοινωνικές τάξεις. Όταν μειώνονται οι μισθοί 10% κάποιοι ωφελούνται. Όταν αυξάνονται οι τιμές ο ΦΠΑ είναι μεγαλύτερος. Οι εταιρείες ενέργειας είχαν ουρανοκατέβατα κέρδη. Υπάρχει μια ύλη να φορολογηθεί. Δεν πρέπει να φορολογηθεί; Η ακρίβεια που προέρχεται από τον πόλεμο θα υπάρχει, όμως στην ακρίβεια, στην ενέργεια μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις. Ήταν μεγάλο λάθος η πρόωρη απολιγνιτοποίηση, οι χώρες στην Ευρώπη ό,τι απόθεμα έχουν το χρησιμοποιούν».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ