Νέα
  • ΓΔ: 1021.16 -3.06%
  • Τζίρος: 89,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Υπ. Εργασίας: «Παγώνουν» οι κυρώσεις σε όσους εισπράττουν παράνομα επιδόματα αναπηρίας

Επίδομα 534
Πηγή:Intimenews

Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας «παγώνουν» προσωρινά οι κυρώσεις για όσους οι έλεγχοι του ΟΠΕΚΑ έδειξαν ότι εισπράττουν ταυτόχρονα και σύνταξη και επίδομα αναπηρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Εργασίας, που έρχεται ως απάντηση σε δημοσιεύματα, «ΟΠΕΚΑ προβαίνει σε τακτικούς ελέγχους σε σχέση με τη παροχή επιδομάτων, όπως προβλέπεται στον ν.4520/2018. Αντίστοιχοι έλεγχοι έχουν γίνει και πριν την εκλογή της σημερινής κυβέρνησης». 

«Στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών βρέθηκαν περιπτώσεις επιδοματούχων, που λαμβάνουν ταυτόχρονα και σύνταξη και επίδομα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. 

«Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων», τονίζεται στην ανακοίνωση, «"παγώνουν" οι συνέπειες αυτών των ελέγχων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα σφαιρικά και με πνεύμα δικαιοσύνης σε συνεργασία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (e-ΕΦΚΑ και ΟΠΕΚΑ) και των αντίστοιχων υπηρεσιών του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ