Νέα
  • ΓΔ: 898.63 -0.74%
  • Τζίρος: 96,60 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Υπόθεση Μπεκατώρου: Αυτές είναι οι νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης

Πηγή: eurokinissi.gr
Πηγή: eurokinissi.gr

Αμέσως μόλις ξέσπασε το «σκάνδαλο Μπεκατώρου» με τις καταγγελίες της για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό από στέλεχος της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έσπευσε να αναρτήσει στον λογαριασμό του στο twitter ένα κείμενο συμπαράστασης στην πρωταθλήτρια. Μίλησε για «ενέργεια με βαρύ κοινωνικό φορτίο» και ανέφερε ότι αποτέλεσε για άλλη μια φορά, με την πράξη της να αποκαλύψει τη δοκιμασία που πέρασε, πρότυπο για όλες και όλους μας.

Μετά από την ανθρώπινη παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη και της συζύγου του, ήλθε η ώρα των πολιτικών παρεμβάσεων: Η Νέα Δημοκρατία ζητά εμφατικά από τα στελέχη της να θυμίζουν στο δημόσιο διάλογο ότι υπάρχουν λύσεις για γυναίκες που υφίστανται βία: Η γραμμή 15900 που λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως, τα συμβουλευτικά κέντρα κακοποιημένων γυναικών που ήδη είναι 42 σε όλη την Ελλάδα, καθώς και οι 20 ξενώνες φιλοξενίας για γυναίκες και παιδιά που αντιμετωπίζουν ή έχουν πέσει θύματα βίας. Αυτό το τμήμα της κυβερνητικής πολιτικής εντάσσεται επίσης στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

►Σοφία Μπεκατώρου: Από τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας στην παρέμβαση εισαγγελέα

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ετοιμάζει κι άλλες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της εξυγίανσης του αθλητισμού κι εγκαθίδρυσης μιας κουλτούρας διαφάνειας. Κυβερνητικοί παράγοντες θυμίζουν ότι με το νόμο που αφορά στις Αθλητικές Ομοσπονδίες προωθείται η τακτική ανανέωση των διοικήσεων κι αποτρέπεται το φαινόμενο πρόσωπα να βρίσκονται επί πολλές θητείες στις διοικήσεις και να γίνονται «καθεστώς». Επίσης τονίζουν ότι τα μητρώα των αθλητικών σωματείων υποχρεούνται πλέον να δημοσιοποιούνται στη διαδικτυακή ηλεκτρονική πλατφόρμα «Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων με Ειδική Αθλητική αναγνώριση» που ελέγχονται από το υπουργείο Αθλητισμού.

Οι κυβερνώντες σε αυτά προσθέτουν ότι έχει δημιουργηθεί στην ΓΓΑ το Μητρώο Προπονητών, ώστε να υπάρχουν σαφή κριτήρια για το ποιος ή ποια αναλαμβάνει να προπονήσει παιδιά. Τέλος, η κυβέρνηση στηρίζει το πρόγραμμα HALT στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ στον τομέα του Αθλητισμού, ώστε να αναπτύσσονται συνεργασίες και συνέργειες, καθώς και να αντιγράφονται καλές πρακτικές με σκοπό την ευαισθητοποίηση σε θέματα παρενόχλησης και κακοποιήσεων στο χώρο του αθλητισμού.

Ο πρωθυπουργός, που πάντα παρεμβαίνει σε τέτοια θέματα, μετά την «υπόθεση Μπεκατώρου» έδωσε ήδη εντολή σε συνεργάτες του να επεξεργαστούν περαιτέρω παρεμβάσεις της κυβέρνησης ώστε τέτοιου είδους φαινόμενα να γίνουν ακόμα πιο δύσκολο να εκδηλωθούν.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ