Νέα
  • ΓΔ: 827.47 +0.30%
  • Τζίρος: 23,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΥΠΑΑΤ: 45 πολίτες συμμετείχαν στη διαβούλευση της Κομισιόν

Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης
Πηγή: Eurokinissi

Από τις 12 Ιανουαρίου έως τις 15 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν μέσω διαδικτύου 4 Ομάδες Εστίασης για το μέλλον των αγροτικών περιοχών της χώρας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η πραγματοποίηση αυτών έγινε στο «πλαίσιο της ενεργής συνεισφοράς του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας, στη δημόσια διαβούλευση που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατάρτιση ενός Μακροπρόθεσμου Οράματος για τις αγροτικές περιοχές με ορίζοντα 2040».

Οι περίπου 45 συμμετέχοντες εστίασαν «στις ανάγκες και τα προβλήματα των κατοίκων και στις προοπτικές ανάπτυξης τεσσάρων Ομάδων-Περιοχών της χώρας με αντιπροσωπευτικά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής υπαίθρου» όπως σημειώνει το ΥΠΑΑΤ.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας όπως οι προοπτικές ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων, οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις καλλιέργειες, η φυγή των νέων ανθρώπων προς τις πόλεις για ένα καλύτερο μέλλον καθώς και η διασύνδεση του τουρισμού και των τοπικών προϊόντων.

Τα αποτελέσματα των συζητήσεων θα αποσταλούν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αγροτικής Ανάπτυξης στις 31 Ιανουαρίου 2021.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ