Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γ. Τσακίρης: Το νέο ΕΣΠΑ θα βοηθήσει τη χώρα να αλλάξει σελίδα στην ενεργειακή επάρκεια

Γιάννης Τσακίρης, υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

«Το ΕΣΠΑ στήριξε τα τελευταία χρόνια, την ελληνική οικονομία με πόρους άνω των 12 δισ. ευρώ. Ενώ συνεχίζει καθημερινά να στηρίζει την επιχειρηματικότητα, τη δημόσια υγεία, την εκπαίδευση, τη γεωργία, την απασχόληση».

Αυτό σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης μιλώντας χθες στο 14ο Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας ενώ συμπλήρωσε ότι το νέο ΕΣΠΑ έρχεται να βοηθήσει τη χωρα μας να αλλάξει σελίδα στην ενεργειακή της επάρκεια.

Ο υφυπουργός σημείωσε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του τα εξής:

  • Οι κοινοτικοί πόροι και το ΕΣΠΑ έχουν συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση της παρεχόμενης ρευστότητας, στην ενίσχυση των δαπανών αλλά και των δημοσίων εσόδων μέσω των αυξημένων εισροών λόγω της ταχείας υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων .
  • Κατά τη διάρκεια της πανδημίας το ΕΣΠΑ στήριξε όλους τους πολίτες. Καταφέραμε οι πόροι του ΕΣΠΑ 2014-2020 να αξιοποιηθούν σε ένα ευρύ πλέγμα δράσεων υγειονομικής και κοινωνικοοικονομικής στόχευσης.
  • Με τη στήριξη των κοινοτικών πόρων και την επιμονή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θέτουμε τη χώρα μας ενεργειακά αυτόνομη. Με δυο εμβληματικά έργα, τον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας, αλλά και την έναρξη των εργασιών του σταθμού νότια της Αλεξανδρούπολης
  • Καταφέραμε να βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις απορρόφησης πόρων, ανάμεσα στα κράτη μέλη.
  • Το ΕΣΠΑ τα τελευταία τρία χρόνια, στήριξε την ελληνική οικονομία με πόρους άνω των 12 δισ. ευρώ. Ενώ συνεχίζει καθημερινά να στηρίζει την επιχειρηματικότητα, τη δημόσια υγεία, την εκπαίδευση, τη γεωργία, την απασχόληση
  • Το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 των 26.5 δισ. που εγκρίθηκε πρώτο από όλα τα κράτη μέλη και έρχεται να βάλει την Ελλάδα σε μια αναπτυξιακή τροχιά για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Με εμβληματικές δράσεις για την ελληνική επιχειρηματικότητα αλλά και με δράσεις που θα μεταμορφώσουν ουσιαστικά την καθημερινότητα των πολιτών.

Ακόμη ο υφυπουργός σημείωσε ότι η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB) σήμερα έχει φτάσει να απασχολεί πάνω από 120 άτομα, καταφέρνοντας κατά τη διάρκεια της πανδημίας να στηρίξει ουσιαστικά πάνω από 45.000 ΜμΕ, με πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία, ενώ έχει χρηματοδοτηθεί και η νεοφυής επιχειρηματικότητα με πάνω από 1 δισ. που μεταφράζεται σε 2 δισ. με την ιδιωτική συμμετοχή, για την ενίσχυση του μετοχικού κεφαλαίου τους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ