Νέα
  • ΓΔ: 1041.51 +0.82%
  • Τζίρος: 118,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χ. Ακάρ: Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στις παράνομες ενέργειες της Ελλάδας

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι έχουν απαντήσει σε κάθε μία από τις άδικες, παράνομες και επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Οπως μεταδίδει το ethnos.gr και η Μαρία Ζαχαράκη, μιλώντας σε εκδήλωση στη 2η Διοίκηση Αεριωθουμένων στο Τσιγλί με πιλότους, ο Ακάρ αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις με την Ελλάδα και δήλωσε ότι η Τουρκία είναι υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας, της φιλίας, της ειρήνης και της δίκαιης κατανομής του πλούτου στο Αιγαίο.

«Θέλουμε ό,τι λένε οι διεθνείς συμφωνίες»

Όπως δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΑΜ, «θέλουμε να εφαρμόζεται ό,τι ορίζει το διεθνές δίκαιο και οι συμφωνίες, αλλά οι εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο δεν βρήκαν ανταπόκριση στην Ελλάδα.

Κάποιοι πολιτικοί στη γειτονική μας Ελλάδα σηκώνονται κάθε πρωί με τη λέξη ‘Τουρκία’ και πέφτουν για ύπνο το βράδυ πάλι λέγοντας ‘Τουρκία’. Συνεχίζουν τις εχθρικές, προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική τους. Θέλουμε τους ενημερώσουμε ότι προκαλούν μεγάλη ζημιά στον ελληνικό λαό. Κάποιοι απόστρατοι στρατιωτικοί, κάποιοι πολιτικοί και καθηγητές βλέπουμε με χαρά να καταλαβαίνουν για το τι πράγμα μιλάμε. Αναμένουμε να υπάρξει διάλογος κι ένα εποικοδομητικό περιβάλλον το συντομότερο δυνατό και να εφαρμοστούν οι υποσχέσεις και οι συμφωνίες. Αναμένουμε να καταλάβουν ότι με τέτοιες ενέργειες και ρητορικές, αυτές οι προκλήσεις δεν θα φτάσουν πουθενά».

Σύμφωνα με τον Χουλουσί Ακάρ, η Ελλάδα εξόπλισε ορισμένα νησιά κατά παράβαση των συμφωνιών. «Απαντήσαμε σε κάθε μία από τις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Δεν τίθεται θέμα να παραμείνουμε σιωπηλοί, επ ’ουδενί, ούτε να επιτρέψουμε να σφετεριστούν τα δικαιώματά μας, ούτε να πούμε ‘ναι’ σε τετελεσμένα. Αυτό ας το γνωρίζουν όλοι», τόνισε.

«Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή, αντιθέτως, είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος», πρόσθεσε ο Ακάρ.

«Η Τουρκία ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά στην ειρήνη, πάντα έτεινε το χέρι της στην ειρήνη. Θα θέλαμε να πούμε ότι το να κρατούν αυτό το χέρι ειρήνης ωφελεί επίσης κι όλους τους γείτονές μας. Η έκκληση για διάλογο στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας δεν είναι αδυναμία. Λέμε ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο και δεν θα επιτρέψουν να παραβιαστούν τα δικαιώματά μας. Δεν είναι απειλή. Περιμένουμε να γίνουν κατανοητά».

«Σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων μας»

«Δηλώνουμε παντού ότι σεβόμαστε την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων μας, ιδιαίτερα του Ιράκ και της Συρίας. Η τρομοκρατική οργάνωση YPG δεν διαφέρει από το PKK. Αλλάζουν μόνο το όνομα για να εξαπατήσουν το κοινό. Αυτοί οι τρομοκράτες, που δεν διαφέρουν μεταξύ τους, δεν θα βρουν στήριγμα από ποιον κι αν έχουν υποστήριξη», είπε.

Μήνυμα στο ΝΑΤΟ

«Περιμένουμε από το ΝΑΤΟ, του οποίου είμαστε μέλος, και τους συμμάχους μας εκεί να μοιραστούν τις ευθύνες στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο ΝΑΤΟ όπως κάνουμε κι εμείς», ανέφερε.

Ο Ακάρ δήλωσε ότι η 111 ετών τουρκική πολεμική Αεροπορία συνεχίζει να εκπληρώνει πολύ σημαντικά καθήκοντα με αγάπη για την πατρίδα και το έθνος, ενώ υποστήριξε ότι το επίπεδο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων γεμίζει υπερηφάνεια το έθνος.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ