Νέα
  • ΓΔ: 1481.65 +0.11%
  • Τζίρος: 89,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινά η χαρτογράφηση των Ελλήνων επιστημόνων του απόδημου Ελληνισμού

Πηγή: Eurokinissi

Την άποψη πως όσοι Ελληνες έφυγαν στο εξωτερικό πριν πολλά χρόνια πέτυχαν τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο, όσο και στο να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά και στα εγγόνια τους την αγάπη για την Ελλάδα, εξέφρασε ο υφυπουργός Ανδρέας Κατσανιώτης Εξωτερικών,  αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό, στο συνέδριο Regional Growth Conference 2022, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ο υφυπουργός αποκάλυψε πως ξεκινά μια μεγάλη διαδικασία για τη χαρτογράφηση Ελλήνων επιστημόνων-ερευνητών της διασποράς, οι οποίοι υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 60.000. Όπως είπε, γίνεται προσπάθεια να διασυνδεθούν με την Ελλάδα.

Επιπλέον, αποκάλυψε πως σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, γίνονται σκέψεις να δοθούν κίνητρα σε Έλληνες γιατρούς της διασποράς για να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Από τη μεριά του, ο Χάρης Λαμπρόπουλος,  Πρόεδρος Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, ανέφερε ότι είναι πρόκληση για το ελληνικό επιχειρείν η εξωστρέφεια της έρευνας και η προσέλκυση κεφαλαίων από το εξωτερικό για να επενδύσουν σε αυτή. Όπως είπε, η διασπορά μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο και για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και για την προσέλκυση επενδύσεων.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ