Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στα άκρα ο Ερντογάν: Θα θέσει στο ΝΑΤΟ θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών

Πηγή: AP

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα μεταβεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα με δύο σημαντικά θέματα, σύμφωνα με την κυριακάτικη «Σαμπάχ», όπως μεταδίδει το ethons.gr και η Μαρία Ζαχαράκη. Την υποστήριξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην τρομοκρατία και τις «παραβιάσεις» της Ελλάδας στα νησιά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τούρκος πρόεδρος θα παρουσιάσει τις θέσεις της Τουρκίας με ειδικά έγγραφα και φακέλους στη σύνοδο κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη, την πρωτεύουσα της Ισπανίας, στα τέλη του μήνα.

Από την άλλη πλευρά, κατά τη «Σαμπάχ», «στο τραπέζι θα βρεθεί στην κρίσιμη σύνοδο του ΝΑΤΟ κι η κλιμάκωση της έντασης της Ελλάδας στο Αιγαίο λόγω της κατάφωρης παραβίασης του διεθνούς δικαίου. Ο οπλισμός των νησιών με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, που αποτελεί "ουσιαστική παραβίαση" των συμφωνιών του Παρισιού του 1947 και της Λωζάνης του 1923, καθώς και προκλητικές επισκέψεις σε επίπεδο υφυπουργού Αμυνας καταγράφηκαν επίσης από την Τουρκία. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αποδείξει στους συμμάχους με έγγραφα τα γεγονότα που αρνείται η Αθήνα», γράφει η «Σαμπάχ».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ