Νέα
  • ΓΔ: 893.23 +1.62%
  • Τζίρος: 79,36 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ερχονται βελτιώσεις στις δηλώσεις Πόθεν Εσχες των πολιτικών - Τι είπε ο κ. Οικονόμου

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παίξει της ρητορικής έντασης της Τουρκίας, η οποία συχνά στοχεύει στο εσωτερικό ακροατήριο, επανέλαβε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Για τον τρόπο που θα απαντήσει ο πρωθυπουργός απέναντι σε ενδεχόμενο αίτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών από το Ερντογάν στο ΝΑΤΟ, ο κ. Οικονόμου είπε πως η Ελλάδα αποδομεί κάθε παράλογο αίτημα της Τουρκίας. Στη διάσκεψη του ΝΑΤΟ δεν πηγαίνουμε με το ζωνάρι λυμένο για καβγά αλλά είμαστε ταυτόχρονα ανυποχώρητοι απέναντι σε κάθε κατασκευή που δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στο διεθνές δίκαιο.

Όπως επισήμανε η κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίηση για την παροχή στην Ουκρανία της ιδιότητας της υπό ένταξη στην ΕΕ χώρας.

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε πως η χώρα πηγαίνει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για να έχει μία σαφή και καθαρή θέση για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας, ωστόσο παραμένει ανυποχώρητη σε ότι αφορά κάθε πρόκληση και κατασκευή στο διεθνές δίκαιο.

Αλλάζει το Πόθεν Εσχες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα Πόθεν Έσχες των πολιτικών σε σχετική ερώτηση για τα οφέλη στελεχών της ΝΔ σε τράπεζες.

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε πως η διαδικασία του Πόθεν Έσχες είναι συγκεκριμένη, ωστόσο είναι σαφές πως χρειάζονται βελτιώσεις που θα συνέβαλαν στην διαμόρφωση μίας γενικότερης εικόνας της κοινής γνώμης.

Η κυβέρνηση σκέφτεται τις περεταίρω βελτιώσεις για το Πόθεν Έσχες, πρόσθεσε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ