Νέα
  • ΓΔ: 851.2 -1.82%
  • Τζίρος: 109,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Made in Greece τα διαβατήρια και οι ηλεκτρονικές ταυτότητες της Κύπρου

Πηγή: Pixabay / APimages
Πηγή: Pixabay / APimages

Οι ταυτότητες και τα διαβατήρια των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι «made in Greece» και κατασκευάστηκαν εξ' ολοκλήρου στις εγκαταστάσεις της Veridos Ματσούκης Α.Ε. Εκτυπώσεων Ασφαλείας στην Αθήνα.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο από την υπογραφή της σύμβασης, η εταιρεία παρέδωσε στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες των πολιτών, ηλεκτρονικά διαβατήρια, και τις νέες ηλεκτρονικές  άδειες παραμονής σύμφωνες με τις πρόσφατες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, προγραμματίζονται, επίσης, αντίστοιχες παραδόσεις ταξιδιωτικών εγγράφων. Όλα τα έγγραφα - όπως και όλα τα αντίστοιχα προϊόντα - που παράγονται στην Ελλάδα από ενσωματώνουν λογισμικό υψηλής τεχνολογίας και είναι διεθνώς πιστοποιημένα. Επιπλέον είναι εναρμονισμένα με τις ευρωπαϊκές προβλέψεις και πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας τόσο για την  αποφυγή παραχαράξεων και πλαστογραφήσεων όσο και για την προστασία των πολιτών και των προσωπικών τους δεδομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την παραγωγή των ταξιδιωτικών εγγράφων που γίνεται αποκλειστικά στην Ελλάδα, η μητρική εταιρία έχει αναλάβει την αναβάθμιση του εξοπλισμού και του λογισμικού συστήματος των υποδομών του Κυπριακού κράτους. Η Κύπρος είναι μια από τις 40 χώρες των οποίων τα Ταξιδιωτικά έγγραφα ασφαλείας (ταυτότητες, διαβατήρια, κ.α.) παράγονται στην Ελλάδα. Μεταξύ των κρατών που έχουν επιλέξει την Ελλάδα ως χώρα παραγωγής των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, είναι και πολλές ευρωπαϊκές.

«Το μυστικό της επιτυχίας μας είναι ότι διαχρονικά έχουμε καταφέρει να συνδυάσουμε την μακροχρόνια εμπειρία, τη Γερμανική τεχνολογία και την Ελληνική τεχνική και υψηλή ποιότητα κερδίζοντας την εμπιστοσύνη δεκάδων κρατών και κυβερνήσεων ανά τον κόσμο», σημειώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Ματσούκης.

Σημειώνεται ότι η Veridos ως «Ένωση εταιριών» με τον ΟΤΕ, την ΒΥΤΕ , την Πορτογαλική INCM και την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδας, συμμετέχει στο διαγωνισμό για τις νέες ελληνικές ταυτότητες και διαβατήρια.

«Είναι η μοναδική πρόταση», υπογράμμισε ο Δημήτρης Ματσούκης «που διασφαλίζει ότι η εκτέλεση του έργου θα γίνει στην Ελλάδα από ελληνικές εταιρείες με τεράστια εμπειρία στο τομέα τους, θα ενισχυθεί ο παραγωγικός ιστός της χώρας μας με ευεργετικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία και θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας».

Υπερήφανη κληρονομιά

H Veridos Ματσούκης Α.Ε. είναι  κοινοπραξία μεταξύ της Veridos GmbH με έδρα τη Γερμανία και της Ματσούκης Γραφικές Τέχνες Α.Ε. με έδρα το Ίλιον Αττικής. Ιδρύθηκε το 2007 και συνεχίζει την υπερήφανη κληρονομιά της «Αλέξανδρος Ματσούκης Α.Ε.», η οποία επί πολλές δεκαετίες  κατείχε στην Ελλάδα ηγετική θέση στη βιομηχανία εκτυπώσεων ασφαλείας.

Η Veridos GmbH αποτελεί μια κοινοπραξία μεταξύ της Giesecke + Devrient GmbH και της Bundesdruckerei GmbH, των δύο μεγαλύτερων Γερμανών παρόχων τεχνολογιών υψηλής ασφαλείας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ