Νέα

Γ.Οικονόμου: Πάντα η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, απάντησε ότι έχει τοποθετηθεί ο κ. Χατζηδάκης και πως πάντοτε οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης γίνονται σεβαστές και αποδεκτές.

   Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως για τα εννέα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα «τα οποία το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε, έχουν οριστικά απαλλαγεί». Την ίδια στιγμή, συνέχισε, ο αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης και στενότατος συνεργάτης του κ. Τσίπρα κ. Παπαγγελόπουλος, παραπέμπεται για σειρά υποθέσεων ανάμεσα στις οποίες είναι και η υπόθεση Novartis.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι την παρέμβαση του κ. Παπαγγελόπουλου στην κ. Ράικου ώστε να επισπεύσει τη προώθηση του φακέλου για τα πολιτικά πρόσωπα στη Βουλή παρότι δεν υπήρχαν στοιχεία, καλώντας την να τα κατασκευάσει.

   Ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός θα ζητήσει συγνώμη για όσα έχει πει για την εμπλοκή δημοσιογράφων και αν η κυβέρνηση σέβεται την απόφαση της Δικαιοσύνης, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως πάντα η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Σημείωσε επίσης ότι η ίδια Δικαιοσύνη αποφάσισε ποιοι πρέπει να παραπεμφθούν ενώ πρέπει να γίνει σεβαστό πως για τα 9 από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που κατηγορήθηκαν και στοχοποιήθηκαν, επίσης αποφάσισε. «Η υπόθεση που αναφέρατε έχει δικαστικό και ποινικό μέρος στο οποίο δεν έχω να πω κάτι. Έχει και πολιτικό σκέλος. Πολιτικά όσα έχει πει ο πρωθυπουργός ισχύουν και επιβεβαιώνονται από την υπόθεση Ράικου», συμπλήρωσε.

   Σε ερώτηση αν υπάρχει θέμα παραμονής του κ. Στουρνάρα, απάντησε πως ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα για τα οποία η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί ότι δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή παρότι στοχοποιήθηκε.

   Αναφερόμενος μετά από σχετική ερώτηση στη συνεδρίαση της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων για τον εφοδιασμό με φυσικό αέριο, είπε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις και πως «έχουμε επεξεργαστεί όλα τα δυνατά σενάρια για να εξασφαλίσουμε την ισορροπία και την επάρκεια της εφοδιαστικής αλυσίδας σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο».

   Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει σε συγκυβέρνηση και πολύ περισσότερο με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι πρωθυπουργός, ότι η ΝΔ θα επιδιώξει αυτοδύναμη κυβέρνηση στη δεύτερη εκλογική διαδικασία και πως από εκεί και πέρα «τους πρωθυπουργούς τους αποφασίζει ο ελληνικός λαός και όχι οι μικρομεγαλισμοί».

   Σχετικά με έρευνα διεθνών μέσων για το μεταναστευτικό και το θέμα των επαναπροωθήσεων, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα διακοπής ευρωπαϊκών κονδυλίων, ούτε κάποια καταγγελία που να κινητοποιήσει τις αρχές για αυτά τα πράγματα. «Οποιαδήποτε καταγγελία διερευνάται. Υπήρχαν καταγγελίες στο παρελθόν οι οποίες διερευνήθηκαν και δεν βρέθηκα κάτι. Αντίθετα βρέθηκαν πολλά που έδειχναν ότι οφείλονταν σε προπαγάνδα της Τουρκίας. Η Ελλάδα φυλάει τα σύνορά της και σώζει ζωές στο Αιγαίο και στον Έβρο», υπογράμμισε.

   Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση εκτιμά ότι η ένταση με την Τουρκία μπορεί να μεταφερθεί και στο πεδίο απάντησε πως «επιθυμούμε να μην υπάρχει ένταση ούτε στη ρητορική, ούτε στο πεδίο» και πως «η χώρα παρακολουθεί όλες τις κινήσεις της απέναντι πλευράς και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση ψύχραιμα, νηφάλια και αποφασιστικά».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ