Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: Τα υπερκέρδη από το ρεύμα πρέπει να επιστραφούν άμεσα στους καταναλωτές

Σωκράτης Φάμελλος / Πηγή: Eurokinissi

«Η πανομοιότυπη αντίδραση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και του κυβερνητικού εκπρόσωπου στην Εκθεση υπολογισμού των πραγματικών υπερκερδών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, αποδεικνύουν ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο. Και ότι συνεχίζουν ακόμη και μετά από έναν χρόνο ακραίας ακρίβειας που βαραίνει τις πλάτες των καταναλωτών να στηρίζουν το "πάρτι" υπερκερδών για λίγους στην αγορά ενέργειας».

Τα παραπάνω τονίζει ο τομεάρχης ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, προσθέτοντας ότι «τους υπενθυμίζουμε ότι αντί να αναρωτιούνται για τη μεθοδολογία και τον τρόπο υπολογισμού των 2,2 δισ. ευρώ που είναι τα ετήσια υπερκέρδη του καρτέλ ενέργειας, οφείλουν να τα επιστρέψουν άμεσα στους καταναλωτές. Και αυτό δεν το οφείλουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά στην ελληνική κοινωνία».


«Είναι κρίμα, όμως», συνεχίζει ο κ. Φάμελλος, «το Μαξίμου να χρυσοπληρώνει τόσα γαλάζια παιδιά με πρώτο και καλύτερο τον κ. Στάσση και ούτε ένας να μην έκανε τον κόπο να διαβάσει τις τριάντα επτά (37) σελίδες της Έκθεσης. Αν κάνουν τον κόπο, έστω και καθυστερημένα, θα διαπιστώσουν όλα τα στοιχεία και οι υπολογισμοί για τα υπερκέρδη βρίσκονται στην ‘Έκθεση και στα παραρτήματά της που είναι αναρτημένη. Όλα τα ποσοτικά/οικονομικά δεδομένα προέρχονται από το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και από τα δημοσιοποιημένα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΑΠΕΕΠ».

Και καταλήγει: «Η μέθοδος δε στην Έκθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι απλή και διαχρονική: Έσοδα των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας μείον σταθερά και μεταβλητά κόστη, λαμβάνοντας υπόψη το μεταβλητό φόρο άνθρακα και ένα εύλογο κέρδος 5%. 

Όσο για τον υπολογισμό φόρου ανά παραγωγό, που μας ζήτησαν, θα τους κάνουμε και αυτή τη χάρη να τον υπολογίσουμε, αν συμφωνήσουν Σκρέκας – Οικονόμου μαζί με τον κ. Σταϊκούρα να παραιτηθούν γιατί πολύ απλά, αντί να κάνουν τη δουλειά τους, έβαλαν πλάτη στο πάρτι αισχροκέρδειας. Οφείλουν όμως να παραιτηθούν πάνω από όλα επειδή έχουν επιτρέψει ένα οικονομικό σκάνδαλο που έχει ήδη κοστίσει, εδώ και ένα χρόνο, πάνω από 2 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Το ερώτημα που θέτει η κοινωνία παραμένει. Πόσα είναι τελικά τα υπερκέρδη για την κυβέρνηση και πότε θα τα επιστρέψει στους καταναλωτές ο κ. Μητσοτάκης;».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ