Νέα
  • ΓΔ: 1261.67 +0.28%
  • Τζίρος: 120,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πλακιωτάκης: Δέσμη μεταρρυθμίσεων στη Ναυτιλία

Πλακιωτάκης: Μέτρα στήριξης σε ναυτικούς, ακτοπλοΐα και νησιά
Πηγή: Eurokinissi

Μετά την αναλυτική παρουσίαση που έγινε από τα μέλη της WIMA σχετικώς με τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι ειδικές συνθήκες που προέκυψαν από την υγειονομική κρίση του νέου κορονοϊού "Covid-19”, αλλά και την ανάγκη άμεσης επανενεργοποίησης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, επισήμανε ότι η Κυβέρνηση υλοποιεί σειρά σημαντικών μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών ειδικά στον τομέα της ποντοπόρου Ναυτιλίας. "Αν και η πανδημία άλλαξε την ατζέντα μας, κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να θωρακιστεί η Εμπορική Ναυτιλία, η βαριά βιομηχανία της χώρας", τόνισε.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ενημέρωσε τη WIMA για δράσεις που αφορούν σε:

  • Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού νηολογίου.
  • Αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων για τη Νησιωτική Πολιτική όπως καθορίστηκαν με το σχετικό νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε με την πρώτη ανάγνωσή του στην Ολομέλεια. 
  • Σύσταση Ταμείου Ναυτικής Οικονομίας για τη στήριξη των αποκαλούμενων "γαλάζιων επαγγελμάτων" και επιχειρήσεων που καλούνται να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης. 
  • Παρεμβάσεις μέσω ξένων πρεσβειών χωρών με υψηλή ναυπηγική δραστηριότητα (λ.χ. Νότιος Κορέα, Ιαπωνία και Κίνα) για τη συμπερίληψη ελληνικών προϊόντων και κωδικών στους καταλόγους υλικών που χρησιμοποιούνται για την τεχνολογική, ηλεκτρονική και μηχανολογική υποδομή νεότευκτων πλοίων. 
  • Εκσυγχρονισμός του πλαισίου για τον Ναυτιλιακό Τουρισμό ώστε να επιτευχθεί προσέλκυση και παραμονή περισσότερων σκαφών, γεγονός που θα επιφέρει αύξηση του κύκλου εργασιών σε επιχειρήσεις με σχετικές δραστηριότητες. 
  • Στήριξη της ακτοπλοΐας με ενισχύσεις 100 εκατ. ευρώ λόγω των συνεπειών από τον "Covid-19”.

Ο κ. Πλακιωτάκης κάλεσε τα μέλη της WIMA να διατηρηθεί ανοικτός ο δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης προκειμένου να υπάρχει συντονισμός δράσεων αλλά και ακόμα μεγαλύτερη συνεργασία, από την οποία θα επιλυθούν τα προβλήματα που έχει επιφέρει η υγειονομική κρίση, αλλά και θα αλλάξει η ψυχολογία της αγοράς με ευέλικτες και πρακτικές λύσεις. Έκλεισε την παρέμβασή του παρουσιάζοντας το πρόγραμμα επενδύσεων της "Cosco” στον λιμένα του Πειραιά ως τον Αύγουστο.

Ο Πρόεδρος της WIMA κ. Ηλίας Χατζηεφραιμίδης ευχαρίστησε τον υπουργό για τη συμμετοχή του και επισήμανε ότι η συντριπτική πλειοψηφία από τα άτομα που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη είναι στελέχη επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για το μέλλον της αγοράς και της εθνικής οικονομίας, συμμερίζονται την αγωνία για την επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ