Νέα
  • ΓΔ: 1420.28 -0.29%
  • Τζίρος: 114,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας - Τι ζητεί

Τροπολογία για τη διασφάλιση της επωφελούς για το Δημόσιο χρήσης της εξουσιοδότησης που παρέχεται στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη συμφωνία εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια.

Η τροπολογία προβλέπει την ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής «για το τελικό σχέδιο εξυγίανσης πριν την υποβολή της συμφωνίας στο αρμόδιο δικαστήριο προς επικύρωση».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, κατά την δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, είχε αναφέρει πως «δέχομαι απολύτως πολιτικά ως δέσμευση, όχι γραπτά στο κείμενο του νομοσχεδίου, πως όταν θα οριστικοποιηθεί το σχέδιο εξυγίανσης και πριν την κατάθεσή του στο δικαστήριο να συγκαλέσουμε μια Επιτροπή και να παρουσιάσουμε το σχετικό σχέδιο για να έχει μια γνώμη η Βουλή. Τονίζω, όμως η Βουλή μπορεί να έχει μόνο γνώση και όχι λήψη απόφασης επί του σχεδίου καθώς εάν υπάρξει κάτι τέτοιο τότε φεύγουμε από την διαδικασία του πτωχευτικού νόμου και συζτάμε για κάτι άλλο. Πάντως, εγώ δεν έχω κανένα λόγο να μην ενημερωθεί η Βουλή πλήρως για το ποια θα είναι η τελική πρόταση που θα κατατεθεί στο δικαστήριο».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ