Νέα
  • ΓΔ: 905.11 +0.13%
  • Τζίρος: 49,60 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κ. Μητσοτάκης στο Open: «Δεν λέω όχι σε συνάντηση με τον Ερντογάν αλλά…»

Πηγή: Ευρωκίνηση

Απαντώντας σε ερώτηση της Σοφίας Φασουλάκη εκ μέρους της τηλεόρασης του OPEN, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επεσήμανε πως κατά τη συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν θα συζητηθούν τα ελληνοτουρκικά, αλλά και συνολικά οι εξελίξεις στην Ευρώπη. Θα συζητηθεί επίσης και μια κοινή γραμμή άμυνας έναντι της ρωσικής επιθετικότητας. 

Επανέλαβε σε αυτό το πλαίσιο πως είναι πάντα διαθέσιμος για συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όμως «δεν μπορώ να τον πιάσω από τον λαιμό και να τον αναγκάσω να συναντηθεί μαζί μου. Αλλά δεν είπα πότε όχι».

Τόνισε πως η Ελλάδα είναι θετική στη συμμετοχή της Τουρκίας στην πρώτη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο. «Συνιστά έμμεση αναγνώριση της Κυπριακής δημοκρατίας. Γιατί η Τουρκία προσκαλείται από την ευρωπαϊκή κοινότητα στην οποία συμμετέχει η Κύπρος», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ