Νέα
  • ΓΔ: 1209.34 +1.32%
  • Τζίρος: 71,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μητσοτάκης: Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο - Τα νερά μας θα παραμείνουν απόρθητα

Πηγή: Eurokinissi

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία  έστειλε ο πρωθυπουργός Κυρίακος Μητσοτάκης, κατά την τελετή ονοματοδοσίας της πυραύλακατου «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος».

«Τα νερά μας θα μείνουν απόρθητα» υπογράμμισε κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συνέχισε προσθέτοντας πως «Τα πρόβληματα λύνονται ειρηνικά και με γνώμονα το διεθνές δίκαιο, αυτό απαιτούν οι λαοί μας και είναι λάθος, μεγάλο λάθος, κάποιοι να επιχειρούν να δηλητηριάζουν την κοινή τους γνώμη ανακαλύπτοντας εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν», σημείωσε ο πρωθυπουργός αλλά τόνισε ότι κάθε ελληνικό όπλο «αποτελεί δύναμη ειρηνικής αποτροπής, ασπίδα δυναμικής προστασίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και της διεθνούς νομιμότητας».

«Τα σύνορά μας είναι γαλάζια και όχι γκρίζα. Η ιστορία διδάσκει ότι όποιος παραβιάζει τα σύνορα τιμωρείται» σημείωσε με νόημα.

ναφορικά με την πυραυλάκατο που πήρε το όνομα του πεσόντος στα Ίμια Υποπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι χτίστηκε από ελληνικά χέρια και πρόσθεσε ότι «το ίδιο το όνομά της δείχνει την εκτίμηση στους ήρωές μας».

Κάνοντας ειδική μνεία στην αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων και στο νέο του απόκτημα του Πολεμικού Ναυτικού ανέφερε: «η πυραυλάκατος θα ταξιδεύει παντού την αλήθεια της ιστορίας, ότι τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο σε μια ιερή αποστολή στην οποία θα ενταχθούν τρεις φρεγάτες Belharra και 4 ανανεωμένες ΜΕΚΟ. Το Πολεμικό Ναυτικό γίνεται πιο ισχυρό όπως και η Πολεμική Αεροπορία με τα Rafale και τα αναβαθισμένα F-16 Viper, ενώ και ο Στρατός εκσυγχρονίζει το δυναμικό του με σχέδιο».

Πηγή: Eurokinissi

Εκφράζοντας το ευχαριστώ στις άνδρες και τις γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «σας ευγνωμονεί κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας οι οποίοι κλείνουν τα αυτιά τους σε πυροτεχνήματα και απειλές… Όποιος παραβιάζει τα σύνορα τον 21ο αιών τιμωρείται», σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει θέση για αυτοκρατορικά οράματα και ταραχοποιούς».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ