Νέα
  • ΓΔ: 1424.77 +1.20%
  • Τζίρος: 175,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γ. Οικονόμου: Η Ελλάδα δεν φοβάται την Τουρκία - Δεν είμαστε όπως το 2020

Μήνυμα πως η Ελλάδα δεν φοβάται την Τουρκία έστειλε μέσω του Open o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου υπογραμμίζοντας πως στο πεδίο δεν βρισκόμαστε στο σημείο που ήμασταν το 2020.

«Η Τουρκία βρίσκεται εδώ και πάρα πολύ καιρό σε μία τροχιά διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, της ιστορίας, των συνθηκών που επικρατούν στο διεθνές δίκαιο με όλους τους τρόπους. Με ρητορική προκλητική, με ανυπόστατους ισχυρισμούς», είπε ο κ. Οικονόμου.

«Επιμένει σε αυτή την τακτική αλλά από τη μια έχουμε την επιμονή της Τουρκίας, από την άλλη έχουμε την ανάδειξη στην πραγματικότητα του πόσο αδιέξοδη είναι αυτή η τακτική. Ενημερώνουμε τους εταίρους, τους συμμάχους, τη διεθνή κοινή γνώμη και αποδομούμε τα ανυπόστατα τουρκικά επιχειρήματα. Αυτό είναι άλλωστε που έχει καταφέρει την επιδραστική ισχύ της χώρας μας να έχει ενισχυθεί, που μας έχει οδηγήσει να έχουμε πετύχει τη διεύρυνση της απήχησής μας και όλος ο κόσμος να γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι ένας παράγοντας σταθερότητας και λύσης στα γεωπολιτικά ζητήματα που αντιμετωπίζει όχι μόνο η περιοχή μας αλλά και η Ευρώπη γενικότερα. Η Τουρκία είναι ένας παράγοντας προβλήματος, μακριά από το σεβασμό των υποχρεώσεων που πρέπει να έχει ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, μακριά από τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των συμβάσεων που και η ίδια έχει υπογράψει», συμπλήρωσε.

Το βίντεο από τις δηλώσεις του στο OPEN

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ