Νέα
  • ΓΔ: 1251.73 +0.09%
  • Τζίρος: 14,71 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Λεκτική επίθεση από τον Εντι Ράμα καταγγέλλει η Νίνα Κασιμάτη – Προσβολές «στην κυρία», «την Ελληνίδα»

Επεισόδιο μεταξύ του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη διεξήχθη ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, κ. Κασιμάτη δέχθηκε λεκτική επίθεση από τον Αλβανό πρωθυπουργό, όταν, τον ρώτησε πώς συμβαδίζει η ενταξιακή πορεία της χώρας του με τη στρατηγική σχέση που συνεχώς εμβαθύνει με την Τουρκία.

Σύμφωνα με τη καταγγελία της, ο Αλβανός πρωθυπουργός στην απάντησή του ήταν προσβλητικός χρησιμοποιώντας λέξεις με υποτιμητικό ύφος, «στην κυρία», «την Ελληνίδα» παράλληλα με έναν πολιτικό ύμνο προς στην Τουρκία, προκαλώντας την αντίδραση των επικεφαλής όλων των πολιτικών ομάδων, οι οποίοι και αποφάσισαν ομόφωνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας  να μην παραστούν στο επίσημο δείπνο που θα τους παρέθετε.

Η ανάρτησή της για το περιστατικό με τον Έντι Ράμα

Πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα μου έκανε έντονη λεκτική επίθεση ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Ευρώπης, επειδή ως κοιν. εκπρόσωπος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Συνέλευση τον ρώτησα επίσημα πώς συμβαδίζει η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ε.Ε. με τη στρατηγική σχέση που συνεχώς εμβαθύνει με το κράτος – παραβάτη Τουρκία, δεδομένης της στήριξης που απολαμβάνει η πρώτη από τις χώρες της περιοχής που σέβονται το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το διεθνές δίκαιο, αλλά υφίστανται την επιθετικότητα της Τουρκίας» υπογράμμισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η προσβλητική απάντηση του κ. Ράμα «στην κυρία» «την Ελληνίδα» παράλληλα με έναν πολιτικό ύμνο προς στην Τουρκία, καθώς και η συνολικά προκλητική στάση του, που δεν έχει προηγούμενο στο Στρασβούργο, προκάλεσε την αντίδραση των επικεφαλής όλων των πολιτικών ομάδων, οι οποίοι και αποφάσισαν ομόφωνα σε ένδειξη απαρέσκειας να μην παραστούν στο επίσημο δείπνο που θα τους παρέθετε απόψε εδώ ο Αλβανός πρωθυπουργός.

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ