Νέα
  • ΓΔ: 1035.72 +1.41%
  • Τζίρος: 46,74 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

DW - Τουρκία για Εβρο: Η Ελλάδα προσπαθεί να καλύψει δικές της βαναυσότητες

Η διελκυστίνδα μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας καλά κρατεί και στο μεταναστευτικό μετά και το νέο περιστατικό στον Εβρο, με τους 92 πρόσφυγες-μετανάστες. Ο υφυπουργος Εσωτερικών της Τουρκίας και εκπρόσωπος του αρμόδιου υπουργείου, Ισμαήλ Τσατακλί, απάντησε στον Ελληνα υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκημε μήνυμα στο twitter.

Ο Ισμαήλ Τσατακλί κατηγόρησε την Ελλάδα ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για να καλύψει δικές της βαναυσότητες και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε αντί να αναλώνεται σε αυτά να αξιοποιεί τον χρόνο της για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όλα δείχνουν πως το μονοπάτι στην προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων Ελλάδας -Τουρκίας μετά τη  συνάντηση των υπουργών Άμυνας Παναγιωτόπουλου-Ακάρ θα είναι δύσβατο.

Τα μέτωπα που έχουν ανοίξει μεταξύ των δύο χωρών είναι πολλά. Από το τουρκολιβυκό σύμφωνο, τις γκρίζες ζώνες και την αποστρατικοποίηση των νησιών που θέτει επιτακτικά η Άγκυρα μέχρι το μεταναστευτικό, μετά από τόσο εμπρηστική ρητορική αφήνουν πολύ περιορισμένο χώρο ελιγμών.

Ιδιαίτερα τώρα που ουσιαστικά έχει ξεκινήσει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος για τον πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος έχει επενδύσει στην εθνικιστική ρητορική.

Πηγή: DW

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ