Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Οι επιπτώσεις του πληθωρισμού δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιδοματικές πολιτικές

Για μονιμοποίηση της ακρίβειας κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας με ανακοίνωση του Τομέα Οικονομικών του κόμματος τη σημερινή ανακοίνωση της Eurostat για τον εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) που στη χώρα μας τον Οκτώβριο έτρεξε με ρυθμό 9,8%.

Υποστηρίζει ότι παρά τη σχετική υποχώρηση του πληθωρισμού σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εξακολουθεί να ροκανίζει όλο και περισσότερο τα πενιχρά εισοδήματα των νοικοκυριών. Επισημαίνει ακόμη ότι οι πληθωριστικές πιέσεις σε συνδυασμό με την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού αυξάνουν το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων, που με τη σειρά τους το μετακυλύουν στον καταναλωτή.

«Το καθοδικό σπιράλ των επιπτώσεων του πληθωρισμού δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιδοματικές πολιτικές που καταλήγουν πάλι στις τσέπες των λίγων και ισχυρών. Πολύ περισσότερο: Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα μέτρα επικοινωνιακού χαρακτήρα της κυβέρνησης της ΝΔ, αφού αυτά έχουν δυστυχώς για τους πολίτες αποδειχθεί ατελέσφορα», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ